SP Qatar 2022.

Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste: Od laureata do doktora medicine

Izbor najboljeg sportiste: Od laureata do doktora medicine
Foto: Arhiva | Izbor najboljeg sportiste: Od laureata do doktora medicine

Hvala vam što brinete o sportistima BiH, poručio je Nermin Potur, najbolji sportista Bosne i Hercegovine u 2010. godini, na manifestaciji u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji vrhunski karatista, a danas trener i po struci ljekar, ističe da mu je nagrada na najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini bila motivacija za budućnost u kojoj je stekao i zvanje doktora medicine.

"Statua koja mi je dodijeljena 2010. godine i danas zauzima posebno mjesto u mojim trofejnim vitrinama. Ona je postala simbol koji me pratio i poticao da i nakon proglašenja za najboljeg sportistu nastavim vrijedno raditi na svim poljima, ne samo u sportu, nego i u mom naučnom djelovanju. Nagrada 'Nezavisnih' bila mi je motivacija i dokaz da se trud i rad isplate i cijene. Danas sam ljekar koji ponosno ističe da je ujedno i najbolji sportista BiH. Siguran sam da i svim ostalim sportistima ova manifestacija budi nadu da su snovi mogući. Hvala vam u ime svih sportista što njegujete i baštinite najveća sportska dostignuća u BiH", rekao je Potur.

Iste godine u ženskoj konkurenciji priznanje za najbolju među najboljima pripalo je neprikosnovenoj džudistkinji Larisi Cerić. Najbolja ekipa bila je muška karate reprezentacija BiH, dok je priznanje za trenera godine pripalo Suadu Ćupini (karate).

"Nezavisne novine" i Radiotelevizija BiH već 22. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH. Partner manifestacije je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Svečana manifestacija biće održana 23. decembra u hotelu "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i www.nezavisne.com.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije