Izbor sportiste

Odbojkaški klub Mladost: Bez premca šest sezona

Odbojkaški klub Mladost: Bez premca šest sezona
Foto: N.N. | Odbojkaški klub Mladost: Bez premca šest sezona

Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog osnovan je 2007. godine i stalni je učesnik svih takmičenja kako na domaćoj, tako i na regionalnoj i evropskoj sceni.

Svojim rezultatima klub se svrstava u najuspješnije sportske kolektive u BiH, a što se tiče 2019. godine, iza Brčaka je još jedna veoma uspješna sezona u kojoj su po šesti put zaredom osvojili titulu šampiona BiH, dok su najbolji bili i u Kupu BiH.

Domaće titule začinili su dobrim nastupima na međunarodnoj sceni.  Prošle godine su igrali osminu finala CEV kupa protiv ekipe Lindaren iz Švajcarske, što je jedan od najvećih uspjeha bh. odbojke, dok su ove učestvovali u prvoj rundi CEV Lige šampiona, kao i šesnaestini finala CEV kupa. U takmičarskoj sezoni 2019/2020. Mladost učestvuje u srednjeevropskoj MEVZA ligi.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije