Izbor sportiste

Potvrđena visoka reputacija

Potvrđena visoka reputacija
Potvrđena visoka reputacija

Trinaesti put zaredom "Nezavisne novine" i BHRT uspješno su organizovali Izbor sportiste BiH, te na taj način proslavili sportsku godinu na izmaku. Ove, 2013. godine zaista se imalo šta slaviti.

Fudbalska reprezentacija BiH je ostvarila istorijski plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, što je svakako izazvalo oduševljenje u našoj zemlji. Hamza Alić je donio srebro s Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, a bh. košarkaši su bili moralni pobjednici "Eurobasketa 2013". Stoga i ne čudi što su većinu nagrada u 13. izboru odnijeli upravo fudbaleri. Zvjezdan Misimović, sportista godine, bio je svakako zvijezda večeri u Kristalnoj dvorani hotela "Holiday".

Naravno, ovogodišnjoj manifestaciji, kao i prethodnih godina prisustvovao je veliki broj gostiju iz svijeta sporta, ali i političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine. Organizatori su uspjeli na jednom mjestu okupiti ljude iz svih sfera života naše zemlje.

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, koje je ujedno i pokrovitelj manifestacije, iskoristio je priliku i obratio se prisutnima.

"Drago mi je što drugi put kao predsjednik Organizacionog odbora imam priliku da učestvujem u ovom značajnom projektu, koji s uspjehom traje već niz godina. Čestitam, prije svega, dobitnicima priznanja i zahvaljujem organizatorima što jednim ovakvim događajem njeguju dobri duh BiH i zbližavaju ljude iz svih krajeva naše zajedničke zemlje", rekao je, između ostalog, Izetbegović.

Osim gospodina Izetbegovića, vrijedi spomenuti da su manifestaciji prisustvovali i Suad Zeljković, premijer Kantona Sarajevo, zatim Ivica Šarić, Mustafa Demir, Srđan Arnaut, te predstavnici diplomatskog kora u našoj zemlji. U svakom slučaju i imena gostiju koji su prisustvovali manifestaciji dovoljno govore o njenoj reputaciji koja je izgrađena.

Ivica Osim, legenda našeg fudbala, ponovo nije propustio priliku da dođe i pozdravi najbolje za ovu godinu. Iz svijeta sporta je zaista bio veliki broj gostiju, među kojima su Refik Šabanadžović, Fuad Muzurović, Muhamed Konjić, Branislav Krunić, Samir Avdić, Dragan Marković, Enid Tahirović... Naravno, tu su kao i uvijek bili Siniša Kisić, Marjan Kvesić i Izet Rađo, članovi Predsjedništva OK BiH, koje je partner Izbora. Ovoga puta u punom sastavu stiglo je i Predsjedništvo FS BiH. Dino Begić, Darko Ljubojević i Ivan Beus odvojili su svoje vrijeme kako bi se još jednom podsjetili uspjeha bh. fudbalera, ali i ostalih naših sportista u 2013. Bili su to i predstavnici ostalih strukovnih saveza u našoj zemlji, kao i mnogi aktivni i bivši sportisti.

Ono što organizatore može radovati jeste činjenica da su svi odreda bili zadovoljni manifestacijom i da su uputili čestitke, te istakli kako je ovakav događaj neophodan našem sportu, ali i društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije