Izbor sportiste

Poznati i uspješni o Izboru najboljeg sportiste: Događaj koji ostaje u sjećanju

Poznati i uspješni o Izboru najboljeg sportiste: Događaj koji ostaje u sjećanju
Poznati i uspješni o Izboru najboljeg sportiste: Događaj koji ostaje u sjećanju

"Nezavisne novine" i BHT 16. godinu zaredom biraju najbolje sportiste i kolektive i to je jedna od najcjenjenijih manifestacija ovog tipa u BiH. Veliku podršku projektu daju istaknuti sportski radnici, od kojih su mnogi bili uključeni u ovaj izbor.

"Jako sam sretan kad vidim da njegujete tradiciju. Činjenica da ovako dugo traje Izbor pokazuje da je manifestacija kvalitetna i želim vam od srca da i ove godine bude uspješna. Nagrade mnogo znače sportistima, to je priznanje za njihov rad, ali i podstrek da više treniraju", rekao je Miroslav - Ćiro Blažević, poznati fudbalski trener, koji je bio na čelu žirija 2008. godine.

Biljana Nedić, jedna od najuspješnijih bh. sportistkinja i prošlogodišnji laureat, prisjetila se kako je bilo prošlog decembra na Izboru najboljeg sportiste u Sarajevu.

"Kad vas neko nagradi za rad, to mnogo znači. Za mene je to bilo prelijepo iskustvo i žao mi je što i ove godine neću moći, zbog obaveza, da se odazovem pozivu 'Nezavisnih' i prisustvujem manifestaciji. Prošle godine je organizacija bila veoma dobra, sportisti i sportski radnici su se okupili, razgovarali i zaista je to bio događaj koji ostaje u sjećanju", rekla je Nedićeva, članica Košarkaškog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke.

Uspješna bh. biciklistkinja Lejla Tanović istakla je da priznanja veoma znače sportistima, posebno ona koja dobiju u svojoj državi, jer je najteže dobiti priznanje kod kuće, te dodala:

"Mnogo znači kada izađete na binu sa najboljim sportistima. To je čast, a uz to mnogi vas vide i otvaraju vam se mnoga vrata".

Refik Šabanadžović, proslavljeni fudbaler koji je sa Crvenom zvezdom postao prvak Evrope, imao je samo riječi hvale za manifestaciju.

"Organizacija je na vrhunskom nivou. Kada sam ja bio predsjednik imali smo lagan zadatak jer je Amel Tuka oborio sve rekorde, a ove godine je mnogo teži izbor", rekao je Šabanadžović, koji je zatim nastavio:

"Vaša manifestacija je vrlo cijenjena i pun je pogodak. Daje podstrek da se više ulaže u sport, a i svim sportistima pokazuje da se svaki rezultat pažljivo prati, te da svi koji naprave rezultat mogu da se nadaju priznanjima. Pokazujete svima da je veoma bitno baviti se sportom i da moraju da se trude pa čak i da sami ulažu u sebe jer je rezultat najbitniji."

Svečana manifestacija ovogodišnjeg Izbora najboljeg sportiste biće održana večeras u hotelu "Holiday" u Sarajevu (20.15 časova).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije