Izbor sportiste

Predstavljamo: Alena Ćemalović - Rezultati potvrda sjajnog rada

Predstavljamo: Alena Ćemalović - Rezultati potvrda sjajnog rada
Foto: N.N. | Predstavljamo: Alena Ćemalović - Rezultati potvrda sjajnog rada

Alena Ćemalović rođena je 28. novembra 1991. godine u Mostaru i trenerica je jedne od najboljih bh. plivačica Lane Pudar.

Pudarova je ove godine na Svjetskom kupu u Kazanju osvojila bronzanu medalju, što je bilo prvo istorijsko odličje BiH u ovom takmičenju.

Osim toga, Pudarova je pod budnim okom Ćemalovićeve izbrusila formu i bez problema isplivala A normu za Olimpijske igre u Tokiju, ostvarivši u tom trenutku jedno od najboljih vremena na svijetu na 100 metara leptir stilom. Kao najmlađa bh. takmičarka Lana Pudar je na OI u Tokiju zauzela je 19 mjesto.

Na juniorskom prvenstvu Evrope u Rimu postala je prvakinja na 100 metara leptir stilom, a okitila se još srebrom na 50 i 200 metara takođe leptir stilom. Osim toga, Lana je višestruka rekorderka BiH u više disciplina u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Alena, koja je bila glavna trenerica juniorske plivačke reprezentacije BiH na EP u Rimu i glavna trenerica bh. plivačkog tima na OI, glavna je trenerica Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara, čiji su plivači u ovoj godini osvojili 15 titula prvaka BiH.

Alena Ćemalović je u konkurenciji za najboljeg trenera u Izboru najboljeg sportiste BiH u 2021, koji organizuju "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, najbolji sportista za osobe s invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj odlučuju čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije