Izbor sportiste

Predstavljamo: Branislav Crnogorac (džudo)

Predstavljamo: Branislav Crnogorac (džudo)
Predstavljamo: Branislav Crnogorac (džudo)

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu (Srbija), a državljanin je BiH. Selektor džudo reprezentacije BiH i trener Džudo kluba Bosna dugogodišnji je sportski radnik čiji takmičari na međunarodnoj sceni ne znaju za neuspjeh.

I ova godina mu je bila izuzetno uspješna. Najveća satisfakcija mu je zlatna medalja bh. reprezentativke Larise Cerić na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Parizu, a ona je svoj kvalitet potvrdila i na nedavno održanom EP za mlađe seniore, gdje je osvojila bronzu. Pod njegovom "dirigentskom palicom" Amel Mekić je na Mediteranskim igrama u Peskari osvojio bronzu, dok se Cerićeva okitila bronzom. Na Evropskom kupu za seniore i seniorke, koji je održan u Sarajevu, zlatne medalje su osvojili Cerićeva i Eldin Lukač. Pod vođstvom Crnogorca Cerićeva se okitila još jednom zlatnom medaljom i to na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Nišu, dok je Sabina Haračić osvojila srebro, a Eldin Lukač bronzu.    

Njegovi takmičari su bili uspješni i na Balkanskom prvenstvu za juniore, na kojem su Drago Lučić, Sabina Haračić i Larisa Cerić osvojili zlatne medalje.

Crnogorac je sa sarajevskom Bosnom, ekipom koju vodi od 1977. godine, po 14. put zaredom osvojio naslov pojedinačnog i ekipnog pobjednika BiH u konkurenciji seniora i seniorki.

Zbog svih pobrojanih uspjeha Crnogorac se i ove godine našao u užoj konkurenciji najboljih trenera BiH u izboru "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

"Mi u amaterskim sportovima radimo za aplauze jer tu nema mnogo novca, te nam papir koji dobijemo za uspješnog sportistu ili sportskog radnika predstavlja sve. Posebna nam je satisfakcija ako neko prepozna da smo dobro radili, što nam daje dodatni motiv da nastavimo istim putem", rekao je Crnogorac. 

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista naše zemlje u 2009. godini održaće se 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije