Izbor sportiste

Pratite nas na Google news

Predstavljamo: Dragan Bajić, "Igose" doveo do pobjede u Evropi

Predstavljamo: Dragan Bajić, "Igose" doveo do pobjede u Evropi
Foto: ABA liga | Predstavljamo: Dragan Bajić, "Igose" doveo do pobjede u Evropi
Goran Karać

Dragan Bajić rođen je 25. maja 1973. godine u Austriji. Kao košarkaš prošao je sve omladinske selekcije Igokee, a kao kruna igračke karijere je prva titula prvaka BiH sa Igokeom osvojena 2001. godine.

Potpunu trenersku afirmaciju je stekao u sezoni 2012/2013. kada je sa ekipom iz Aleksandrovca napravio čudo. Igokea je ispisala istoriju završivši ligaški dio regionalne ABA ligi na prvom mjestu, a samo čudnim tumačenjima određenih pravilnika na kraju je ostala bez učešća u Euroligi.

Prošle sezone vratio se u teškom periodu za klub i preporodio ekipu koja je osvojila novu (sedmu) titulu šampiona BiH. Igokea je osim u regionalnoj ABA ligi bila fantastična i u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, ali i u samom takmičenju, gdje trenutno u grupi s Turk Telekomom, Hapoelom i Limožom nakon dva kola trenutno drži prvu poziciju. Bajić je sa Igokeom ostvario prvu istorijsku pobjedu u Evropi (porazili jednog od favorita LŠ Turk Telekom) i u konkurenciji je za najboljeg trenera BiH za 2020.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije