Izbor sportiste

Predstavljamo: Džanan Musa, godina iz snova

Predstavljamo: Džanan Musa, godina iz snova
Foto: Foto Real Madrid | Predstavljamo: Džanan Musa, godina iz snova

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću.

Fenomenalnu sezonu u dresu Breogana krunisao je nagradom za najkorisnijeg igrača španske ACB košarkaške lige, što mu je prava velika individualna nagrada koju su mu dodijelili navijači, treneri i generalni menadžeri timova, te statistički podaci, koji su neumoljivi.

Musa je prvi košarkaš u posljednjih 25 godina koji je proglašen MVP-jem, a da nije sa svojim timom obezbijedio nastup u plej-ofu. Bh. košarkaš je završio sa indeksom valorizacije 23,1 (najbolji u ligi), sa 20,1 poenom po utakmici, što ga je učinilo najboljim strijelcem lige, a prvi je i u broju slobodnih bacanja, čak 6,5 po utakmici, te broju odigranih minuta po meču, 32 minuta u prosjeku.

Odigrao je fenomenalno u dresu BiH na Evropskom prvenstvu, na kojem je prosječno bilježio 21,4 poena po utakmici. Ovoga ljeta potpisao je za slavni Real, s kojim je već osvojio prvi trofej, Superkup Španije.

Već u dva navrata proglašen je za MVP-ja kola u Evroligi. Sve navedeno bilo je i više nego dovoljno da se ime Džanana Muse nađe među kandidatima za najboljeg sportistu u ovoj godini.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija.

Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije