Izbor sportiste

Predstavljamo: HŠK Zrinjski, marširali Premijer ligom BiH

Predstavljamo: HŠK Zrinjski, marširali Premijer ligom BiH
Foto: N.N. | Predstavljamo: HŠK Zrinjski, marširali Premijer ligom BiH

Hrvatski športski klub Zrinjski osnovan je 1905. godine. Ove godine mostarski klub je osvojio sedmu titulu prvaka BiH.

"Plemići" su do nje stigli možda i na najdominantniji način do sada. Tituli su osigurali čak sedam kola prije kraja prvenstva. Tada su imali 21 bod više od drugoplasiranog Tuzle Siti.

Osim dominacije u domaćem takmičenju, Zrinjski je bio nadomak istorijskog uspjeha u Evropi. Nakon ispadanja u Ligi šampion, takmičenje je nastavio u Konferencijskoj ligi.

Igrao je plej-of za ulazak u grupnu fazu takmičenja. Sekunde su ga dijelile od istorije, a san im je srušio Slovan iz Bratislave koji je na kraju slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

I u aktuelnoj sezoni Zrinjski je lider Premijer lige. Osvojio je jesenji naslov (39 bodova), te na zimsku pauzu otšao sa tri boda više od Širokog i šest od trećeplasiranog Borca. U jesenjem dijelu je bio najefikasnija ekipa (29 golova), a najbolji je i po pitanju primljenih golova (9).

Zbog svega ostvarenog ekipa Zrinjski je kandidat za nagradu za najbolju ekipu u 2022.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije