Izbor sportiste

Predstavljamo: Husref Musemić (fudbal)

Predstavljamo: Husref Musemić (fudbal)
Foto: N.N. | Predstavljamo: Husref Musemić (fudbal)

Husref Musemić rođen je 4. jula 1961. godine u Janji. Godinu na izmaku nekadašnji golgeter sa "Koševa" pamtiće kao najuspješniju u trenerskoj karijeri.

Pod njegovom palicom FK Sarajevo je prvi put u dugogodišnjoj istoriji osvojio duplu krunu. S titulom prvaka i trofejom Kupa BiH, Musemić je postao najtrofejniji trener u istoriji koševskog premijerligaša sa osvojene dvije titule prvaka i dva Kupa BiH i jedan od rijetkih kojima je to uspijevalo. Sarajevo je na dominantan način osvojilo prvenstvo i Kup, a upravo najveće zasluge pripadaju treneru, koji je u 2019. godini ispisao još jednu istoriju.

U svom petom mandatu u voljenom klubu postao je trener s najviše zvaničnih utakmica na klupi "bordo tima", nakon što je s trona skinuo Miroslava Brozovića, koji je čak 49 godina bio rekorder (290 utakmica) i time još jednom ušao u legendu. I u aktuelnoj sezoni Musemić je, uprkos brojnim problemima i opstrukcijama, uspio da ekipu održi u samom vrhu, ali uprkos tome čelnici kluba su mu još jednom okrenuli leđa i na iznenađenje mnogih uručili otkaz.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije