Izbor sportiste

Predstavljamo: Kenan Dračić, pliva prema svjetskom vrhu

Predstavljamo: Kenan Dračić, pliva prema svjetskom vrhu
Foto: N.N. | Predstavljamo: Kenan Dračić, pliva prema svjetskom vrhu

Kenan Dračić rođen je 21. oktobra 2006. godine u Tuzli, gradu u kojem je i počeo, sada već izvjesno, svoju blistavu plivačku karijeru.

Iako je još u omladinskim kategorijama, danas takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, pod stručnim nadzorom šefa stručnog štaba Evelina Avdića, godinu na izmaku pamtiće kao najplodonosniju u dosadašnjoj sportskoj karijeri, čime je ujedno napravio i izvrsnu najavu svog budućeg seniorskog razvoja.

Potvrda toga svakako je i 11. mjesto na Svjetskom seniorskom plivačkom kupu održanom u Mađarskoj, gdje je nastupio kao jedan od najmlađih učesnika. U svom vlasništvu ima i isplivanu normu za nastup na predstojećem Evropskom seniorskom prvenstvu u kratkim bazenima, koje će se održati narednog mjeseca u Rumuniji. Vlasnik je i niza rekorda naše zemlje, od kojih je onaj na 200 metara u disciplini delfin sa vremenom 1:59.56, isplivan nedavno u Zagrebu, bio u rangu i polufinala prošlog Prvenstva Evrope.

Kenan Dračić je riznici najboljih rezultata Bosne i Hercegovine ostvarenih u 2023. godini dodao i one u 50-metarskim bazenima u disciplinama 50 leđno, te u 25-metarskim bazenima na 800 kraul, 50 leđno, 400 i 200 kraul. Dobri rezultati kojima najavljuje svoje mjesto na plivačkoj mapi planete Kenana Dračića s pravom nominuju i za nagradu za najperspektivnijeg sportistu BiH u 2023. godini.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com. Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije