Izbor sportiste

Predstavljamo: Lana Pudar - Svjetska senzacija

Predstavljamo: Lana Pudar - Svjetska senzacija
Foto: N.N. | Predstavljamo: Lana Pudar - Svjetska senzacija

Lana Pudar rođena je 19. januara 2006. godine u Mostaru. Članica Kluba vodenih sportova Orka ove godine nastavila je da pomjera granice i piše istoriju bh. sporta.

Godina iz snova počela je tako što je u Beogradu isplivala A normu za Olimpijske igre postavivši u tom trenutku jedno od najboljih vremena na svijetu na 100 metara leptir stilom. Kao najmlađa bh. takmičarka na OI u Tokiju zauzela je 19 mjesto. Na juniorskom prvenstvu Evrope u Rimu postala je prvakinja na 100 metara leptir stilom, a okitila sa još srebrom na 50 i 200 metara takođe leptir stilom.

Sjajnu godinu krunisala je u Kazanju, gdje je osvojila prvu medalju u istoriji za BiH na takmičenju Svjetskog kupa. Okitila se bronzom na 100 metara delfin. Zatim je ostvarila dva plasmana u finale EP u malim bazenima - 200 m i 100 m delfin. Lana Pudar je u konkurenciji za najbolju sportistkinju.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH već 21 godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba sa invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije