Izbor sportiste

Predstavljamo: Merima Tanović Čamo, spasila život fudbalerki

Predstavljamo: Merima Tanović Čamo, spasila život fudbalerki
Foto: N.N. | Predstavljamo: Merima Tanović Čamo, spasila život fudbalerki

Merima Tanović Čamo rođena je 18. juna 1996. godine u Mostaru, a široj javnosti u Bosni i Hercegovini postala je poznata kada je nedavno napravila human i potez divljenja na utakmici elitnog fudbalskog bh. takmičenja za žene.

Merima Tanović Čamo je fudbalski sudija od 2016. godine, po struci je magistarka logopedije, a znanje stečeno još u Srednjoj medicinskoj školi primijenila je ove godine u situaciji koja život znači.

U susretu ženskih timova Premijer lige Bosne i Hercegovine Borca i Fortune, igranom u Banjaluci, igračica gostujuće ekipe Selma Mešanović dobila je nezgodan udarac u vrat, usljed čega je došlo do gušenja. Samo pravovremenom reakcijom Merime Tanović Čamo spasen je mladi život.

Zbog ovog poteza Merima Tanović Čamo ove godine s pravom konkuriše za nagradu za fer plej - sportski uzor u tradicionalnom 22. Izboru najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine.

Svečana manifestacija najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u Bosni i Hercegovini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije