Izbor sportiste

Predstavljamo: Nemanja Bilbija, golgeter i rekorder

Predstavljamo: Nemanja Bilbija, golgeter i rekorder
Foto: Foto MTA | Predstavljamo: Nemanja Bilbija, golgeter i rekorder

Nemanja Bilbija rođen je 2. novembra 1990. godine u Banjaluci.

Banjalučanin je ove godine pisao novu istoriju bh. fudbala. Postao je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Fudbaler Zrinjskog do rekorda je došao na utakmici protiv Sarajeva u Mostaru, kada je stigao do broja od 127 golova.

Time je na vječnoj listi prestigao legendarnog igrača Širokoga Brijega Vagnera Santosa Laga, koji je za vrijeme svoje karijere postigao 125 pogodaka. Najbolji strijelac Zrinjskog svih vremena vodio je "plemiće" do nove šampionske titule, što mu je bila peta u karijeri, a četvrta sa Mostarcima.

Predvodio je Zrinjski do plej-ofa Evropske lige, gdje su sekunde dijelile mostarski klub od istorijskog plasmana u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Zbog svega što je ostvario u ovoj godini Nemanja Bilbija je kandidat za nagradu za najboljeg sportistu.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije