Izbor sportiste

Predstavljamo: Srđan Miličević (stoni tenis)

Predstavljamo: Srđan Miličević (stoni tenis)
Predstavljamo: Srđan Miličević (stoni tenis)

Srđan Miličević je rođen 2. novembra 1976. godine u Doboju. Dugogodišnji je stonoteniski reprezentativac BiH. U posljednjoj sezoni Premijer lige BiH osvojio je naslov prvaka naše zemlje u pojedinačnoj i dubl konkurenciji slavivši u svakom meču.

Srđan Miličević je prve stonoteniske poteze naučio kada je imao sedam godina u STK Sloga iz Doboja. Nakon toga je nastupao na svjetskim i evropskim takmičenjima u mlađim konkurencijama, dok je 1997. godine igrao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 22 godine u Japanu. Naš reprezentativac se na Olimpijskim igrama u Atini (Grčka) 2004. godine plasirao u drugi krug takmičenja, čime je ostvario najbolji rezultat za našu zemlju u glavnom gradu Grčke. Godinu dana kasnije, Miličević je na Mediteranski igrama u Almeriji (Španija) igrao četvrtfinalnu rundu turnira.

Naš reprezentativac je u godini kojoj se približava kraj postao prvak naše zemlje u pojedinačnoj i dubl konkurenciji, dok je igrajući za STK Vogošća, na Ekipnom prvenstvu BiH, osvojio srebrenu medalju. Nastupao je na ovogodišnjim Mediteranskim igrama u Peskari (Italija). U svojoj dugoj karijeri igrao je za klubove iz Španije i Italije, dok se s Kartagenom plasirao u plej-of španske Premijer lige. Na osnovu rezultata, Miličević se našao u konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2009. godini u izboru koji organiziraju "Nezavisne novine", u saradnji sa Radio-televizijom BiH. Prema riječima našeg reprezentativca, velika je čast biti u konkurenciji u Izboru najboljih sportista BiH.

"Velika je čast biti u konkurenciji najboljih sportista naše zemlje, jer je to očigledan pokazatelj da neko u ovoj državi brine o sportskim rezultatima njenih predstavnika. Biće teško osvojiti nagradu u ovogodišnjoj konkurenciji koja je zaista jaka i u kojoj ima nekoliko vrhunskih sportista. Pored toga, Izbor sportiste predstavlja jedan vrijedan korak unapređenja bh. sporta i društva. Nadam se da ću u narednom periodu nastaviti sa dobrim rezultatima na domaćoj sceni, kao i na međunarodnim stonoteniskim takmičenjima", rekao je Miličević.

Pored rezultata na međunarodnim takmičenjima, Miličević je četiri puta bio državni prvak BiH (2001, 2002, 2007 i 2009.). Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista naše zemlje u 2009. godini biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn".

NAJBOLJI SPORTISTI

Nominovani za najboljeg sportistu BiH u 2009. godini su: Edin Džeko, Zvjezdan Misimović (fudbal), Mirza Teletović (košarka), Nikola Prce, Vukašin Stojanović, Adnan Harmandić (rukomet), Hamza Alić (atletika), Amel Mekić (džudo), Edin Muslić (karate), Velibor Vidić (boks), Srđan Miličević (stoni tenis), Mufid Isaković, Amir Katana (tekvondo), Kemal Tajić (rvanje), Mirsad Terzo (bodi-bilding), Oliver Mandarić (karate) i Almir Karkelja (dizanje tegova).

NAJBOLJE SPORTISTKINJE

U konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH 10 je kandidatkinja. To su: Arnela Odžaković, Merima Softić, Mirsada Suljkanović (karate), Larisa Cerić (džudo), Sandra Mitrović (odbojka), Nina Žarković (plivanje), Almira Lizde (dizanje tegova), Žana Novaković (skijanje), Lusija Kimani (atletika) i Dejana Knežević (rukomet).

NAJBOLJE EKIPE

U konkurenciji za najbolju ekipu BiH u 2009. godini su: fudbalska A reprezentacija BiH, RK Bosna BH gas, FK Sarajevo, FK Slavija, NK Zrinjski, ŽRK Borac, KK Široki Eronet, Dejvis kup reprezentacija BiH, Fed kup reprezentacija BiH, Klub dizača tegova Konjic, STK Željezničar, ŽOK Jedinstvo, MOK Kakanj i ŽKK Željezničar.

NAJBOLJI TRENERI

Kandidati za najboljeg trenera BiH u 2009. godini su: Miroslav Blažević, Mehmed Janjoš, Zoran Erbez, Abdulah Ibraković, Velimir Stojnić, Dragan Jović (fudbal), Rade Unčanin, Vojislav Rađa (rukomet), Goran Hadžić (odbojka), Hrvoje Vlašić (košarka), Bojan Vujić (tenis), Fikret Selman (karate), Mehmed Skender (atletika), Branislav Crnogorac (džudo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije