Izbor sportiste

Umičević: Još jedno priznanje za KKI Vrbas, kolektiv za ponos

Umičević: Još jedno priznanje za KKI Vrbas, kolektiv za ponos
Foto: N.N. | Umičević: Još jedno priznanje za KKI Vrbas, kolektiv za ponos.

Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas, rekao je da je veoma ponosan na priznanje koje je dobio KKI Vrbas na 20. jubilarnom Izboru najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH.

KK Vrbas je dobio nagradu za najbolju ekipu u sportu za osobe sa invaliditetom.

"Ovo priznanje je velika čast, ali ujedno i obaveza. Teško je biti ispred Odbojkaškog kluba invalida Fantomi, Svjetskog prvaka, trostrukog aktuelnog Evropskog šampiona kao i pobjednika Paraolimpijskih igara 2004.godine u Atini. Znam najbolje kako je KKI Vrbas došao tu gdje jeste, znam koliko nam je zalaganja, znoja, suza, energije, novca, vremena, strpljenja i rada trebalo. Čestitam svim svojim igračima na ovoj nagradi. Sjećam se našeg Krsmanovića i Petrušića koji su udarili snažan temelj za KKI Vrbas", rekao je Umičević.

Dodao je da je ovo je za njih daleko više od sporta.

"Ovo je rehabilitacija, socijalizacija i humanizacija. Ovo je izuzetno skup sport, sa obzirom na činjenicu da jedna kolica koštaju 10 hiljada evra, a da jedini u svijetu u BiH plaćamo porez dodatne vrijednosti 17% na ortopedska pomagala, što je vrlo zabrinjavajuća činjenica", ukazao je Umičević.

On je čestitao "Nezavisnim novinama" i Radioteleviziji BiH na uspješno realizovanom jubilarnom, 20. Izboru najboljih sportista godine BiH.

"Ne mogu da se ne prisjetim svog prijatelja Željka Kopanje, koji je samu manifestaciju i pokrenuo prije 20 godina. Lično sam upoznat sa samim počecima i učestvovao sam u organizaciji prvih godina. Čestitam od srca svim dobitnicima nagrada i priznanja! Hvala još jednom organizatorima, hvala mnogo žiriju, hvala predsjednici žirija, našoj Slađani Golić", naveo je Umičević.

Na kraju pisanog saopštenja Umičević je istakao da su on i cijeli klub izuzetno srećni i ponosi što će KKI Vrbas i dalje predstavljati Banjaluku, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način.

"KKI Vrbas je kolektiv za ponos!", zaključuje Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije