Košarka

"Malene" ljute, Bosna tone

"Malene" ljute, Bosna tone
Foto: N.N. | "Malene" ljute, Bosna tone

Košarkašice Mladog Krajišnika smatraju da su brutalno pokradene u utakmici 8. kola prvenstva BiH protiv ekipe Orlova. Banjalučki derbi pripao je ekipi Orlova sa 65:63, iako u taboru "malenih" smatraju da su one bile te koje su zaslužile pobjedu, a za sve su okrivile sudijsku trojku.

Orlovi su nastavili veliki niz bez poraza, te su uz Banoviće jedina takva ekipa. Do sedme ovosezonske pobjede stigle su nakon preokreta i dramatične završnice, a do novog trijumfa vodila ih je Nataša Sobot sa 25 poena, dok se u poraženom timu istakla Anđela Gigić sa 22 poena. Gošće su imale velike zamjerke na sudijsku trojku (Milan Adamović, Davorin Skenderija i Željko Petković), koja je dijelila pravdu u dvorani "Obilićevo".

"ŽKK Mladi Krajišnik Banjaluka će prvog radnog dana uputiti zvanični zahtjev komesaru takmičenja Košarkaškog saveza BiH za izuzeće sudijske trojke sa svih narednih utakmica kluba, te zahtjev Sudijskoj komisiji KS BiH za stručnu ekspertizu suđenja utakmice jer niko nema pravo da se na ovako bezobrazan i pokvaren način igra ugledom najtrofejnijeg kluba, sa tradicijom dugom 55 godina neprekidnog rada", objavljeno je na Facebok profilu Banjalučanki, a to isto je potvrdio i menadžer Mladog Krajišnika Brane Čovičković.

Ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo BiH za košarkaše. Nakon novog poraza, košarkaši Bosna Royala krupnim koracima idu ka nižem rangu. Oni su upisali već 12. poraz u bh. prvenstvu, ovaj put od ekipe Studenta (74:92), te tako ostali zakovani za dno tabele, sa minimalnim šansama da i naredne sezone igraju elitni rang bh. košarke. Do novih pobjeda, s kojima su ostali u vrhu tabele, došli su Spars i tuzlanska Sloboda. Do važnih bodova stigao je i Kakanj, koji je pred svojim navijačima savladao ekipu Mladosti (82:78). Sjajnu utakmicu odigrao je Adnan Arslanagić, koji je susret završio sa 23 koša. U timu iz Mrkonjić Grada najefikasniji je bio Gojko Sudžum (19).

Rezultati 8. kola za košarkašice: Plej-of - Rudar sport 73:59, Jedinstvo - Željezničar 91:54, ponedjeljak: Čelik - Banovići, srijeda: Brčanka - Leotar 03. Slobodna je bila ekipa Slobode. Poredak: Orlovi 14, Plej-of 13, Banovići 12, Jedinstvo 12, Mladi Krajišnik 11.

Rezultati 14. kola za košarkaše: Kakanj - Mladost 82:78, Vogošća - Spars 73:79, Sloboda - Bratunac 110:83. Juče su igrali: Gradina - Zrinjski. Slobodna je bila ekipa Širokog. Poredak: Spars 22, Široki 22, Sloboda 22, Zrinjski 21, Mladost 21...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije