Košarka

ABA: Cedevita pobijedila Budućnost na radost Zvezde

ABA: Cedevita pobijedila Budućnost na radost Zvezde
Foto: ABA liga | ABA: Cedevita pobijedila Budućnost na radost Zvezde

Veliki derbi 19. kola ABA lige odigran je u Zagrebu a Cedevita je poslije velike borbe i neizvjesne završnice pobijedila Budućnost sa 76:71. Sada Crvena zvezda ima priliku da u slučaju pobjede nad FMP Železnikom u ponedjeljak stigne do prvog mjesta na tabeli.

Cedevita je bila bolji rival u prvom poluvremenu. Djelovala je svježije i bila agresivnija u odbrani. Znalački su košarkaši iz Zagreba kažnjavali greške šampiona Crne Gore, pa su na veliki odmor otišli sa viškom od sedam poena – 40:33.

Za samo tri minuta igre u nastavku Budućnost je uspjela da se vrati u meč. Izabranici Aleksandra Džikića su serijom 8:1 vratili utakmicu na početak - 41:41. Uslijedila je igra po principu poen za poen, a uoči posljednje dionice Budućnost je vodila sa 57:56.

Četiri minuta prije kraja Budućnost je povela sa 69:64. Djelovalo je u tom trenutku da su izabranici Aleksandra Džikića na putu ka pobjedi. Međutim, umjesto da uslijedi mirno privođenja meča kraju, uslijedio je veliki preokret. Budućnost je do kraja meča postigla tek dva poena, a Cedevita je to znala da kazni za konačnih 76:71.

Ključni momenat bila je trojka koju je uz faul postigao Filip Krušlin.

Prevagu na tasu Cedevite donijeli su Krušlin sa 19, Musa sa 15 i Nikols sa 10 poena. Kod Budućnosti raspoloženi za igru u napadu bili su Gibson sa 19, Gordić sa 12 i Ilić sa 11 poena.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije