Košarka

ABA drugoligaši odgovorili klubovima

ABA drugoligaši odgovorili klubovima
Foto: pixabay.com/ilustracija | ABA drugoligaši odgovorili klubovima
N.N.

Tri bh. kluba koji ove sezone trebaju da nastupe u ABA ligi 2, Sloboda, Spars i Široki Brijeg reagovali su na zahtjev devet bh. klubova koji su na adresu Košarkaškog saveza BiH poslali dopis u kojem traže da sve ekipe koje igraju drugi rang regionalne lige moraju od početka da igraju i Ligu BiH.

"Zajednički stav tri kluba je da nećemo igrati domaće prvenstvo ako ga ne budu igrali svi klubovi, te onda očekujemo da se priključimo u martu u doigravanju ili nekom drugom obliku. Tražimo ravnopravan tretman svih klubova, te da Košarkaški savez BIH ima isti kriterijum prema svima“, navodi se u saopštenju Slobode, Sparsa i Širokog, prenio je portal Košarka24.ba.

Sve je počelo prošle sedmice kada je Igokea tražila da zbog nastupa u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi se kasnije uključi u šampionat BiH odnosno Ligu 6, što je i logično pošto bilo koji klub bi teško izdržao takmičenje na tri fornta. Protiv ove odluke bili su Široki, Sloboda i Sparsi, koji su tražili da onda ni oni, pošto će igrati ABA 2 ligu, ne učestvuju u Ligi BiH od početka.

Na to su zajedničkim saopštenjem reagovali Bratunac, Bosna Rojal, Leotar, Čapljina, Mladost, Promo, Kakanj, Zrinski i Posušje koji su od KS BiH tražili da reaguje brzo i razriješi ovu situaciju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije