Košarka

ABA liga 2: Sjajni Borac na Zlatiboru srušio i Podgoricu

ABA liga 2: Sjajni Borac na Zlatiboru srušio i Podgoricu
Foto: ABA liga | ABA liga 2: Sjajni Borac na Zlatiboru srušio i Podgoricu

Košarkaši Borca sa dvije pobjede vraćaju se sa Zlatibora, prvog od pet turnira regularne sezone ABA lige 2.

Nakon trijumfa nad Širokim (94:69) Banjalučani su večeras u drugoj rundi regionalnog takmičenja savladali ekipu Podgorice sa.

Tako su se puleni Dragana Nikolića na najbolji način revanširali Podgoričanima za prošlosezonski poraz u plej-ofu. Borac je odigrao još jedan sjajan meč i tako na najbolji mogući način najavio sezonu. Fenomenalno je Borac otvorio meč, poveo sa 8:0 nakon pet minuta igre. Stečenu prednost Banjalučani su čuvali da kraja prve dionice koja je završena rezultatom 19:10 . Sjajan u prvoj četvrtini bio je Dionte Boldvin koji je ubacio 7 poena.

U nastavku se Boldvinu priključili i ostali igrači, prednost je rasla iz minuta u minut, a na odmor se otišlo pri rezultatu 37:23. U nastavku je Borac rutinski iskontrolisao utakmicu, nije dozovoljavao protivniku da im se ozbiljnije približe i na kraju upisao sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u redovima Borca bili su Stefan Kenić sa 13 poena, Radoš Šešlija je dodao 12, a Draško Knežević i Đorđe Pažin po 11. Pomenuti Boldvin je na kraju završio sa 12 koševa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije