Košarka

ABA liga: Igokea se protiv Mege zagrijava za Partizan

ABA liga: Igokea se protiv Mege zagrijava za Partizan
Foto: N.N. | ABA liga: Igokea se protiv Mege zagrijava za Partizan

Pred nama je posljednje kolo regularnog dijela ABA lige nakon kojeg ćemo saznati sve parove četvrtfinala plej-ofa.

Najveća dilema je ko će zauzeti osmo mjesto odnosno ko će u doigravanju na megdan prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi, kao i ko ispada iz lige. Za osmu poziciju se bore SC Derbi i Split. Podgoričani su u boljoj poziciji, jer dočekuju rasterećenu Budućnost, dok Splićani dočekuju Zvezdu.

Mornar gostuje FMP i pobjeda im garantuje opstanak, dok Krka ostaje u slučaju pobjede nad Borcem i porazom Mornara. Košarkaše Igokee koji su raniji osigurali sedmo mjesto i okršaj sa Partizanom u Laktašima očekuje duel sa ekipom Mege Mege koja se bori za četvrto mjesto sa Cedevita Olimpijom.

Plej-of počinje 12. aprila. Četvrtfinale i polufinale se igra na dvije pobjede, dok će finale biti na tri.Druga utakmica četvrtfinala se igra 19, a ako bude potrebe majstorica 29. aprila. Polufinala kreću 3. maja, a finale 19. maja. Ako se bude igralo svih pet mečeva, sezona se završava 29. maja.

Parovi 26. kola subota: Igokea – Mega (17), Borac – Krka (19), FMP – Mornar (21),  nedjelja: Split – Crvena zvezda (18), ponedjeljak: Partizan – Zadar (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije