Košarka

ABA liga: Iskustvo Igokee ili mladost Mege?

ABA liga: Iskustvo Igokee ili mladost Mege?
Foto: Arhiva | ABA liga: Iskustvo Igokee ili mladost Mege?

Iskustvom ćemo parirati mladosti Mege, rekao je danas Nenad Trajković, trener košarkaša Igokee koji u nedjelju na startu 18. sezone regionalne ABA lige u dočekuju klub iz Beograda.

Utakmica se igra od 17 časova u sportskoj dvorani u Laktašima a Trajković kaže da im dolazi ekipa koja se u stanju da 40 minuta drži isti snažan ritam i da će to biti izazov za njegov tim koji je još u fazi uigravanja.

"Imaju mladu ekipu sa nekoliko iskusnih igrača a obično pokušavaju da razigraju Gruzijca Gogu Bitadzea koji je nezgodan, dobro igra leđima, može da šutne i sa poludistance i ima odličan skok. Tu je i iskusni Stefan koji 'sakupi' dosta lopti u napadu i koji visinom i širinom zadaje velike probleme. Na našoj strani je dobar kvalitet i iskustvo a imamo i prednost domaćeg terena i pokušaćemo da ga odbranimo u svakom meču. Nadamo se pobedi, spremamo se, svi su zdravi i ništa ne može da nas iznenadi", kaže Trajković i dodaje da se ne slaže sa konstatacijom da ima ekipu koja može biti u top četiri u ABA ligi ove sezone:

"Ima mnogo kvalitetnih timova i smatram da je najrealnije da se borimo za sredinu tabele ali će i za to srebati uložiti maksimalnu energiju. Ićićemo na što više pobeda".

Kaptine Igokee Vuk Radivojević kaže da su favoriti u meču sa megom ali i da se to mora pokazati na terenu.

"Sigurno da imamo imperativ pobede, pojačali smo se i svi jedva čekamo da sezona počne da se nadmećemo sa ostalim timovima. Dobro sm oradili protekle sedmice i mnogo smo uigraniji nego što smo bili desetak dana kada smo igrali sa Budućnosti u Superkupu", kazao je Radivojević.

Parovi 1. kola ABA lige, večeras; Olimpija – Mornar (18 časova), Crvena zvezda – Cibona (20), subota: Cedevita - Partizan (20), nedjelja: Igokea - Mega (17), ponedjeljak: FMP - Zadar (18), Budućnost - Krka (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije