Košarka

ABA liga: Klubovi jednoglasni, riješena sporna pitanja

ABA liga: Klubovi jednoglasni, riješena sporna pitanja
Foto: Ilustracija | ABA liga: Klubovi jednoglasni, riješena sporna pitanja

Na izuzetno konstruktivnom sastanku, klubovi su jednoglasno usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak ABA lige, saopšteno je iz regionalnog takmičenja.

Kako se navodi, u najkraćem mogućem roku, odnosno već u toku sutrašnjeg dana (20. Novembra 2020), klubovi ABA liga će rješiti sva sporna pitanja u vezi s vlasničkom strukturom i otvaranjem poslovnog računa u banci u Zagrebu.

"Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću", navode iz ABA lige.

Takođe, po jednoglasnoj odluci klubova, Skupštinom Društva do sljedeće sjednice će predsjedavati Dragan Bokan, koji će u koordinaciji s pravnim timom u sastavu Mihovil Granić, Vanja Mugoša, Tomislav Šunjka i Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige j.t.d., koja će biti održana najkasnije do 15. decembra 2020. godine s jednom tačkom dnevnog reda - transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uvjerenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije