Košarka

ABA liga iznijela prijedloge završnice takmičenja

ABA liga iznijela prijedloge završnice takmičenja
Foto: RTRS | ABA liga iznijela prijedloge završnice takmičenja

​Skupština ABA lige na vanrednom zasjedanju detaljno je analizirala opcije oko kalendara ligaškog dijela i plej-ofa za aktuelnu sezonu 2021/22, uzimajući u obzir broj do sada odloženih utakmice usljed pandemije virusa korona i veoma kompleksnu situaciju sa obavezama klubova.

Kako je saopšteno na sajtu takmičenja, Skupština ABA lige odlučila je da se ligaškii dio ABA liga završava najkasnije do 24. aprila 2022. godine.

"U skladu sa tim, termini preliminarne runde plej-ofa (3-6, 4-5) su 30.4, 7.5. i eventualno 14.5.2022. godine. Termini polufinala plej-ofa su 18.5, 22.5. i eventualno 26.5, dok su termini finala plej-ofa 30.5, 1.6, 5.6. i eventualno 7.6. i 11.6. 2022. godine. ABA liga će detaljno pratiti situaciju i iskoristiti svaki mogući prostor za raniji završetak ligaškog dijela i u tom slučaju prilagoditi termine plej-ofa", stoji u saopštenju.

Skupština ABA lige je potvrdila da se prilikom izbora domaćina plej-ofa ABA lige 2, prednost dodijeli bolje plasiranoj ekipi nakon 10. kola ligaškog dijela.

U skladu sa tim, na osnovu pristiglih ponuda organizacija plej-ofa ABA lige 2 je dodeljena MZT Skopje Aerodrom, Termini plej-ofa ABA lige 2 su: 13.4, 15.4. i 17.4. 2022. godine.

Dodaje se da je Skupština ABA lige izabrala novo Žalbeno vijeće u sastavu Anđelka Radovanović, Zlatko Mateša i Matej Perpar i istovremeno iskazala veliko zadovoljstvo finansijskim rezultatima i radom menadžmenta, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije