Košarka

Abaligaši srušili Orlando, Sparsi bolji od Hjustona

Abaligaši srušili Orlando, Sparsi bolji od Hjustona
Foto: Tanjug/AP | Abaligaši srušili Orlando, Sparsi bolji od Hjustona

Košarkaši Bruklin Netsa pobijedili su Orlando Medžik i obezbijedili bolju poziciju pred početak plej-ofa.

"Desetkovani" Bruklin je ostvario trijumf rezultatom 108:96 i obezbijedio sedmo mjesto Istoka, jedno ispred Orlanda.

Netsi su sjajno otvorili meč i jako brzo došli do dvocifrene prednosti, da bi u prvom poluvremenu imali i preko 20 poena "viška".

Orlando je pokušao da se vrati, bio blizu jednocifrenog zaostatka, ali se ekipa iz države Njujork ni u jednom trenutku nije ozbiljno uplašila.

Odlični su bili bivši košarkaši ABA lige Timoti Luvavu-Kabaro i Džanan Musa.

Bivši as Mega Bemaksa Luvavu je postigao 24 poena (8/12) i imao osam skokova, dok je Musa, nekadašnja mlada nada Cedevite, ostvario učinak od 17 poena, šest skokova i šest asistencija.

Nikola Vučević, koji je nekada nosio dres podgoričke Budućnosti, imao je dabl-dabl od 12 poena i deset uhvaćenih lopti u dresu Medžika.

Na drugoj strani je najbolje odigrao nekadašnji prvi pik Markel Fulc sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, a pratili su ga Ves Ivundu sa 16, odnosno Kem Birč, Džejms Enis sa po 12 poena.

Košarkaši San Antonio Sparsa su rezultatom 123:105 pobijedili Hjuston Roketse.

Sparsi su ostvarili neophodnu pobjedu kako bi, za njih kolo prije kraja, održali šanse za plasmanom u plej-of doigravanje.

Sa druge strane, Roketsi su se "revanširali" Denveru i ostali na pobjedu i po od te ekipe, a na pobjedu ispred Oklahome, koja je peta.

Sparsi su tokom druge četvrtine potpuno nadigrali Roketse i uspjeli čak da dođu i do +21.

Prednost ekipe Grega Popoviča je dodatno rasla a Hjuston, kojem se vratio Rasel Vestbruk, ali koji je bio bez Džejmsa Hardena, nije imao adekvatan odgovor.

Najbolji u pobedničkom sastavu je bio ruki Keldon Džonson sa 24 poena i 11 skokova. Demar Derozan je imao 23 poena, a Džejkob Pertl dabl-dabl od 14 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Vestbruk je bio najbolji sa druge strane sa 20 poena, pet skokova i šest asistencija. Džef Grin je upisao 17 poena, jedan više od Bena Meklmora.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije