Košarka

Aco Petrović preuzima Brazil

Aco Petrović preuzima Brazil
Foto: N.N. | Aco Petrović preuzima Brazil

Aleksandar Petrović, donedavni hrvatski košarkaški trener, novi je trener košarkaške reprezentacije Brazila, potvrdio je u utorak Brazilski košarkaški savez.

Petrović je službeno predstavljen u sjedištu Brazilskoga saveza u Sao Paolu.

"Ovo je za mene novi izazov, a imamo tri cilja - plasirati se na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre te napraviti što veću bazu igrača. Radujem se poslu u Brazilu i obećavam da ću naučiti portugalski jezik", kazao je tokom predstavljanja Petrović.

Petrović će Brazil voditi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini te pripremati tim za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prvu službenu utakmicu na klupi Brazila Petrović će imati 24. novembra u Santiagu protiv Čilea.

Južnoameričku reprezentaciju Petrović preuzima nakon što je u septembru s Hrvatskom ispao u osmini finala Evropskog prvenstva.

Posljednju utakmicu Petrović je vodio 10. septembra kada je Hrvatska izgubila od Rusije sa 101-78 u Istanbulu te se oprostila od takmičenja. Godine 2016. je u brazilskom Rio de Ženeiru s Hrvatskom stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara.

U Brazilu je prije Petrovića radio Ratko Rudić koji je trener brazilske vaterpolo reprezentacije od 2013. do 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije