Košarka

Alba rival Partizanu za vajld kartu u Evroligi

Alba rival Partizanu za vajld kartu u Evroligi
Foto: N.N. | Alba rival Partizanu za vajld kartu u Evroligi

U košarkaškom klubu Partizan nadaju se da imaju dobre šanse da naredne sezone zaigraju u Evroligi, ali crno-bijeli će, kako stoje stvari, imati jaku konkurenciju.

Prije svega, vjeruje se da je specijalnoj pozivnici za učešće u elitnom klupskom takmičenju najbliža ekipa Albe iz Berlina.

Njemački klub je izgubio u finalnoj seriji Evrokupa od Valensije, ali se nalazi u dobroj poziciji i vjeruje se da bi pozivnica mogla da stigne upravo na njihovu adresu iako je još dosta zainteresovanih klubova.

Portal "Sportando" prenosi da u slučaju da Alba ne izbori plasman u Evroligu kroz Bundesligu, druga šansa je da aplicira za vajdl kartu.

Tako bi se moglo dogoditi da sljedeće sezone u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi imamo čak tri njemačka kluba, pošto je Bajern već dobio licencu, a da neki treći klub bude prvak Njemačke ili finalista, ukoliko Bavarci uzmu titulu.

Kada je riječ o Partizanu, zna se da su još po ispadanju u polufinalu plej-ofa ABA lige podnijeli kandidaturu za specijalnu pozivnicu. Vjeruje se da iza svega stoje prilično uticajni ljudi koji bi se založili za interese Partizana.

Takođe, kao jedan od kandidata ističe se i turski prvoligaš, Darušafaka.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije