Košarka

Aleksandar Petrović: Ne obećavamo ništa

Aleksandar Petrović: Ne obećavamo ništa
Foto: Ilustracija | Aleksandar Petrović: Ne obećavamo ništa

Ne obećavamo ništa, osim da ćemo 1. septembra, u 14 sati, krenuti u avanturu koja se zove Evropsko prvenstvo i da ćemo biti mentalno i fizički spremni. Dokle će nas ta avantura dovesti, vidjećemo.

Kazao je ovo Aleksandar Petrović, selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, koja je počela pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo (31. avgust  17. septembar).

Petrović na raspolaganju ima 14 košarkaša, a to su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Dominik Mavra, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Filip Krušlin, Ivan Ramljak, Dario Šarić, Dragan Bender, Tomislav Zubčić, Darko Planinić, Luka Žorić i Ivan Buva. Nema tu Marija Hezonje, Ante Žižića i Ivice Zupca, kojima je NBA liga u ovom trenutku prva na listi prioriteta.

"Mislim da nas nijedan otkaz niti najmanje nije pogodio. Nijedne sekunde niti žalim, niti mi je krivo što su ti igrači otkazali. Mislim da smo s ovih nekoliko veterana, sa Lukom Žorićem, Markom Tomasom i Markom Popovićem, dobili jednu širinu koja nam je možda i falila prošle godine u tim presudnim minutama i nadam da će nam donijeti ono što od njih i očekujemo", izjavio je Bojan Bogdanović, član NBA ligaša Indijana Pejsersa i jedna od najvećih uzdanica hrvatske reprezentacije.

Uprkos problemima, Petrović ističe da je veoma ponosan što će voditi Hrvatsku.

"Nijednu reprezentaciju na svijetu ne bih mijenjao za ovu i veoma sam ponosan što ću biti selektor ove reprezentacije", rekao je Petrović.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je nedavno osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, dok njihova košarkaška selekcija medalju na EP čeka od 1995, kada je selektor isto bio Petrović.

"Ako su protivnik s kojima su vaterpolisti završili Mađari, a mi s njima počinjemo, pa neka to bude ta karika", rekao je Petrović i dodao:

"Posljednje tri utakmice koje sam pratio maksimalno su me napunile adrenalinom, iako sam bio 400 kilometara od Budimpešte. Svaka čast na onome što su uradili, jer su to uradili protiv najjačih mogućih protivnika i na nevjerovatno dominantan način. Nadam se da će i u nama dodatno zaiskriti sada kada počinjemo s pripremama".

Hrvatska u prvom dijelu EP igra u Grupi C u Klužu sa selekcijama Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Španije i Češke. (Agencije)

Mačvan: Favoriti smo

Iza košarkaške reprezentacija Srbije je već desetak dana priprema, a na EP dolaze kao jedan od glavnih favorita. Centar "orlova" Milan Mačvan kaže da oni ne bježe od te uloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije