Košarka

Alimpijević: Bez kalkulacija i na Real Madrid

Alimpijević: Bez kalkulacija i na Real Madrid
Foto: N.N. | Alimpijević: Bez kalkulacija i na Real Madrid

Utakmica 29. kola Evrolige između košarkaša Crvene zvezde i madridskog Reala biće odigrana večeras od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da ekipa, bez obzira što je za vikend čeka "majstorica" protiv Mornara u polufinalu ABA lige, u duel sa madridskim Realom u Evroligi ulazi bez kalkulisanja.

Za posljednji meč u Beogradu ove sezone u elitnom takmičenju crveno-bijeli biće bez povrijeđenog centra Pera Antića i prema riječima Alimpijevića za sada nije poznato koliko dugo će odsustvovati.

"Protiv Reala zatvaramo sezonu u Evroligi pred našim navijačima. U obavezi samo da se časno i dostojanstveno oprostimo od dobre sezone u kojoj je ostvareno velikih 11 pobeda. Pokušaćemo da protiv Reala popravimo skor, iako igramo sa timom kome se ne preti", rekao je Alimpijević na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

Alimpijević vjeruje da će Real imati dodatan motiv da se revanšira prvaku Srbije i Jadrana za poraz u Madridu u prvom dijelu sezone.

"Uz poraz od nas, Real juri što bolju poziciju pred plej-of Evrolige i biće jako motivisan. Moraćemo da budemo na mnogo višem nivou nego na poslednjem meču (poraz od Mornara u Baru prim. aut), kako ratnički, tako i energetski. Igraćemo kao i do sada, bez kalkulisanja, iako je protivnik Real".

Ujedno, spekulacije iz Izraela da Tejlor Ročesti prelazi u Hapoel iz Jerusalima nazvao je "potpunom neistinom".

"Pogrešna informacija stigla je u pogrešnom trenutku, može da utiče na tim, iako se trudimo da ne bude tako. Sigurno je da klub radi pametnu sportsku i finansijsku politiku", zaključio je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac ulogu favorita prepustio je slavnom španskom klubu.

"U Madridu smo odigrali jednu od najboljih partija u sezoni, tako moramo i sada. Probaćemo da ponovimo igru i pobedimo", zaključio je Davidovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije