Košarka

Amerikanci prate ABA Ligu, igrač KK Igokea m:tel na listi potencijala

Amerikanci prate ABA Ligu, igrač KK Igokea m:tel na listi potencijala
Foto: Twitter | Amerikanci prate ABA Ligu, igrač KK Igokea m:tel na listi potencijala

Američki portal "Sports illustrated" objavio je tekst sa interesantnim košarkašima regionalne ABA lige koje javnost mora bolje da isprati, a među njima je i Mario Nakić, igrač KK Igokea m:tel.

ABA Liga počinje 30. septembra, a aktuelni prvak Crvena zvezda i njihov ljuti rival Partizan su timovi kojima se daju najveće šanse za šampionsku krunu.

Mladi i talentovani igrači iz ABA lige su posebno popularni u NBA, još otkako je Nikola Jokić iz Mege otišao u Denver i napravio ogroman uspjeh osvajanjem dva MVP priznanja za najboljeg igrača najjače lige svijeta.

Zbog svega toga, "Sports illustrated" se bavio mladim igračima u ABA ligi, budućim zvijezdama i potencijalno NBA asovima koje javnost mora bliže da isprati, a naravno i čelnici klubova.

Među njima je i Nakić koji spada u grupu igrača na koje obavezno treba obratiti pažnju.

"Nakić je iskusan igrač koji u stiže Igokeu nakon što je prošle sezone imao zapaženu ulogu u Andori u Evrokupu i španskoj ACB ligi. Nakić je formiran strijelac koji ima sjajnu kontrolu lopte s obzirom na svoju visinu. Njegov profil košarkaša bi mogao bi da privuče mnoge NBA timove, ali ako se to ne ostvari, trebalo bi da se razvije u jednog od najboljih ofanzivnih krila u Evropi", piše "Sports illustrated".

Kada se govori o igračima koji po "Sports illustrated" imaju potencijal da izađu na NBA draft navodi se Nikola Đurišić član Mege. Prema pisanju ovog medija mnogi NBA skauti kažu da je drugi najveći evropski talenat svog godišta (2004.), posebno se potencira raznovrsnost, fizičke predispozicije i igra u odbrani koja ima "vrlo visok plafon". Njegova igra je tečna, a on za 18-godišnje krilo veoma eksplozivan, može da pogodi teške šuteve i odlično završava na obruču. Na šutu spolja će morati malo da poradi, ali mjesta za napredak u tom segmentu definitivno ima pa mu se s pravom prognozira velika karijera i visoko mjesto na NBA draftu.

"Sports illustrated" je napravio i grupu potencijalnih perspektivnih igrača nalaze se Boris Tišma (Studentski Centar) i Tristan Vukčević (Partizan), a među igračima na koje se mora obratiti pažnja su još Đorđe Ćurčić (Borac), Malkolm Kazalon (Mega),

Lazar Đoković (Crvena zvezda), Andrija Grbović (Mega), Tomislav Ivišić (Studentski centar), Zvonimir Ivišić (Studentski centar), Matej Rudan (Mega), Ognjen Matović (FMP), Nikola Šaranović (FMP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije