Košarka

Anđušić i Kalinić novi "šerifi" u Evroligi

Anđušić i Kalinić novi "šerifi" u Evroligi
Foto: Twitter/KK Crvena zvezda | Anđušić i Kalinić novi "šerifi" u Evroligi

Specijalizovani košarkaški portal Jurohups, u tekstu pod naslovom "Evroliga: Novi šerifi u gradu", izdvojio je sedmoricu košarkaša koji su obilježili prva dva kola u Evroligi, a među njima su i srpski igrači Danilo Anđušić i Nikola Kalinić.

U obrazloženju se navodi da je Anđušić sjajno počeo sezonu u Monaku, koji je kao debitant zabilježio dvije pobjede na startu Evroligu, uz podsjećanje da srpskom igraču ovo nije prvo učešće u najelitnijem klupskom takmičenju.

"Nekadašnji igrač Partizana prvi je strijelac ekipe sa prosjekom od 13,5 poena, uz sjajan procenat šuta za tri poena od 57 posto. Izaziva pažnju, baš kao i njegov novi tim", navodi se u tekstu Jurohupsa.

Riječi hvale ovaj portal imao je i za Kalinića, povratnika u crveno-bijele redove.

"Crvena zvezda je u dva teška gostovanja protiv Fenerbahčea i Makabija zabilježila po jednu pobjedu i poraz, a ulogu lidera u timu desetkovanom povredama očekivano je preuzeo Nikola Kalinić", ističe specijalizovani košarkaški portal.

"On je demonstrirao sjajnu igru u odbrani, efikasnu u napadu i zasluženo se našao među najboljim igračima na startu Evrolige uz prosjek od 14 poena, sedam skokova i tri asistencije", navodi su u obrazloženuju za Kalinića.

Među najzapaženijim igračima na početku sezone su i bivši košarkaš Crvene zvezde, sada prvi strijelac Zenita, Džordan Lojd, kao i igrač Bajerna Dešon Tomas, krilo Uniksa Mario Hezonja, bek Žalgirisa Janis Strelnijeks i plejmejker Asvela Kris Džons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije