Košarka

Bajić: Nije draž kao ranije, ali zasluženo smo prvaci

Bajić: Nije draž kao ranije, ali zasluženo smo prvaci
Foto: ABA liga | Bajić: Nije draž kao ranije, ali zasluženo smo prvaci

Košarkaši Igokee osvojili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine nakon dvije godine, trener Dragan Bajić je srećan, ali priznaje da nije ista draž kao kada je prethodni put osvojio trofej.

Podsjetimo da su Aleksandrovčani osvojili titulu pošto su bili prvi na tabeli u trenutku prekida takmičenja zbog pandemije virusa korona.

"Nije draž kao kada smo prije dvije godine osvojili titulu, ali s obzirom na okolnosti i situaciju sa virusom korona, drugog rješenja nije bilo. Odigrano je 20 kola, a mi smo dva kola prije kraja lige imali dvije pobjede više od Širokog i, s obzirom na to da je trebalo da se u Ligu za prvaka prenose bodovi, bili smo skoro sigurni šampioni, tako da mislim da je i pravedno što smo prvaci", rekao je Bajić, za "Nezavisne".

Kako se virus širio svijetom, tako su lige prekidale takmičenja, a osim što nije bilo utakmica, zabranjeni su i treninzi.

"Kako mi, tako i druge ekipe nisu mogle da treniraju i ono što je najbitnije, ne zna se do kada će ova situacija trajati, tako da ova odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH ide svima u prilog."

Iza Igokee je veoma težak period. Prvo su zbog bolesti ostali bez trenera Aleksandra Trifunovića, a nakon nekoliko loših rezultata čelnici kluba su angažovali trenera s kojim su osvojili titulu - Bajića. Nije mu bilo lako, jer je morao da vodi ekipu koju nije selektovao i, kako je znao da kaže, da "radi sa grupom razmaženih derišta" te da igrači ne daju maksimum.

"Težak je period iza nas, bilo je problema sa povredama igrača, bilo je otkaza, ali uz borbu za opstanak u ABA ligi uspjeli smo da uz maksimalne napore ostvarimo dobar rezultat u bh. ligi i zasluženo osvojimo titulu. Čestitam i igračima i stručnom štabu", rekao je Bajić i dodao:

"Igrali smo dvije lige. Igokea je u sezonu krenula s ciljem da jedan tim igra ABA ligu, a da igrači sa manjom minutažom igraju Ligu BiH, međutim, povrede i otkazi doveli su do toga da smo za neke utakmice bh. lige imali na raspolaganju šest igrača. Zbog regionalne lige pomjerali smo termine utakmica u bh. ligi pa smo u jednom periodu za 16 dana odigrali osam utakmica."

Nekoliko košarkaških liga u Evropi prekinulo je takmičenja i proglasilo šampione, ali u trenutku pisanja ovog teksta sudbina ABA lige nije poznata.

"Još se ne zna šta će biti sa ABA ligom, ali vidimo da je u Srbiji vanredno stanje, ne igra se u Sloveniji, Hrvatskoj… Ekipe ne mogu da treniraju, igrači neće biti u trenažnom procesu najmanje mjesec dana i trebaće im vremena da se vrate u formu. Vidjećemo šta će rukovodstvo lige odlučiti", rekao je Bajić.

Trener Bajić kaže da je insistirao na tome da igrači budu pušteni kućama kada su prekinuti treninzi, jer ne postoje uslovi za to da cijela ekipa bude u karantinu ukoliko bude potrebno, a da će status igrača biti poznat kada se situacija smiri.

Zdravlje na prvom mjestu

Zbog globalne situacije sa virusom korona treba svi da budemo maksimalno oprezni i da svi damo doprinos da se spriječi širenje zaraze.

"Zdravlje je na prvom mjestu. Moramo da slušamo uputstva zvaničnika i da se ponašamo disciplinovano i odgovorno kako bi ova situacija što kraće trajala", rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije