Košarka

Bajić: Rajt najveće ime ikada u regionu

Bajić: Rajt najveće ime ikada u regionu
Foto: Ilustracija | Bajić: Rajt najveće ime ikada u regionu

Dorel Rajt je vjerovatno najveće ime koje je ikada stiglo u region, radi se o odličnom šuteru, a mi treba na tom polju da se baziramo kada je naša igra u pitanju, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee, čiji tim je postao jači za Amerikanca Dorela Rajta, koji je vlasnik šampionskog prstena NBA lige iz 2006.

Rajt je za Majami igrao šest godina (2004 - 2010), a u najkvalitetnijoj ligi svijeta igrao je i za Golden Stejt, Filadelfiju i Portland. Najbolje je igrao u sezoni 2010/2011, kada je u dresu Voriorsa prosječno bilježio 16,4 poena, 5,3 skoka i tri asistencije po meču.

Godine 2011. učestvovao je i na ol-star vikendu u takmičenju u šutiranju trojki. U najkvalitetniju ligu svijeta stigao je davne 2004. godine kao 19. pik na draftu u izboru Majamija.

Koliko Rajt ima iskustvo, svjedoči i podatak da je tokom karijere igrao sa igračima poput Dvejna Vejda, Šekila O'Nila i aktuelnog NBA šampiona Stefona Karija. Prethodnu sezonu bio je bez kluba, a prije toga ja imao iskustvo igranja u Kini. Neke stvari u vezi s Rajtom su za Bajića još uvijek nepoznanica.

"Još nisam imao prilike da se sretnem s njim, da razgovaramo i vidim u kakvom je trenutno stanju i vidim na koji način razmišlja. Problem je i raspored koji je zgusnut, pokušaćemo da ga uklopimo u naš sistem igre u naredne dvije utakmice. Svakako da je riječ o dobrom igraču koji je ranije radio sa odličnim trenerima i igrao za vrhunske klubove", kazao je Bajić.

Igokea je u ponedjeljak poražena u premijernom meču sezone u regionalnoj ABA ligi u hali "Stožice" od Olimpije 93:95 nakon velike drame i produžetka. Najbolji u redovima Aleksandrovčana bili su Dezmond Vašington sa 35 poena i Đorđe Milošević sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 12 skokova, ali je izostala veća podrška saigrača. Izgubljene lopte Bajić vidi kao jedan od glavnih uzroka poraza u ovom meču.

"Čestitam Olimpiji na pobjedi. Bili su bolji veći dio meča, na kraju je došlo do neizvjesne završnice, ali teško je doći do pobjede u ABA ligi kada imate 20 izgubljenih lopti", rekao je Bajić i dodao:

"Moramo zaboraviti na ovaj poraz, naučiti iz svojih grešaka i pripremiti se za naredni meč."

Kao jedan od razloga Olimpijinog trijumfa može da se navede i veliki broj rješenja u napadu. Čak pet igrača "zmajčeka" ostvarilo je dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji su bili kapiten Gregor Hrovat i Džordan Morgan sa po 20 poena. Naredni meč za Igokeu na programu je već sutra, kada im u meču drugog kola u goste stiže ekipa Budućnosti. Paklen raspored za Igokeu na početku sezone se nastavlja u nedjelju, kada gostuju Cedeviti. Glavobolju za Bajića mogla bi da predstavlja i povreda centra Roberta Rikića, koji je zbog problema sa koljenom izašao iz igre protiv Olimpije i nije se vraćao na parket. Raspored na otvaranju sezone nije bio blagonaklon ni prema Mornaru, koji nakon poraza od Crvene zvezde sutra od 17 časova u Baru dočekuje Partizan. Od 19 će u hrvatskom derbiju snage odmjeriti Zadar i Cedevita.

Za Cedevitu sjajno na početku ovbe sezone igraju bh. reprezentativci Džanan Musa i Andrija Stipanović. Aktuelni šampion Crvena zvezda od 21 u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje Mega Bemaks. Prvi meč drugog kola između FMP-a i MZT-a trebalo je da se igra sinoć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije