Košarka

Bajić pred Mornar: Nema kukanja

Bajić pred Mornar: Nema kukanja
Foto: N.N. | Bajić pred Mornar: Nema kukanja

Za košarkaše Igokee nema odmora jer ih u ABA ligi čeka izuzetno težak raspored, a situacija u kojoje se klub nalazi nimalo nije bezazlena. "Igosi" su pretposljednji na tabeli, bodovno izjednačeni s Megom, a nova prepreka u borbi za opstanak im je u 13. kolu Mornar.

Ekipa iz Bara je u odličnoj seriji, vezali su tri pobjede i nema sumnje da u Laktaše dolaze i po četvrtu. Dragan Bajić, trener Igokee, ni ovaj put ne može da računa na sve igrače - zbog povreda nema Vaidasa Kariniuskasa, Marka Tomasa i Kinana Evansa.

"Nema kukanja, imamo to što imamo. Svaka utakmica je teška i svaka je jako bitna. Sljedeći je Mornar, sjajan tim, u dobrom su ritmu tri vezane pobjede s ambicijama da se bore za prve četiri pozicije. Neće biti lako, imaju individualni kvalitet na svim pozicijama. Pokušali smo se spremiti maksimalno. Moramo se boriti za svaku loptu, bitna pobjeda za nastavak sezone. Da li će biti dovoljno za neki pozitivan rezultat, vidjećemo poslije utakmice. Imamo problema, ali onaj ko je zdrav - on će igrati i nadam se da će svi dati svoj maksimum", kaže Bajić.

Do kraja regularnog šampionata ima još 10 rundi, a bh. klub nikako da napravi pomak, kako u igri, tako i na tabeli.

"Momenat je takav da u svakoj situaciji moramo ići na trijumf. Cilj nam je da do kraja sezone obezbijedim status u ABA ligi i sakupimo što je moguće više pobjeda", kaže bek Igokee Darko Talić i dodaje da je njihov večerašnji rival jak na individualnom planu:

"Svi su šuteri, spremićemo se za neke njihove igrače odbrane, ali moramo biti svjesni da samo s maksimalnim angažmanom možemo doći do pobjede. Mornar je kvalitetan, nadaćemo se da će oni nešto promašiti s vanjske linije i da uz neki dobar napad možemo doći do pobjede."

Barani bi se četvrtom pobjedom zaredom, a osmom u sezoni dodatno približili poziciji koja vodi u plej-of, a osim toga većina ekipa želi da se od kalendarke godine oprosti dobrim rezultatom.

"Nema sumnje da namjeravamo da posljednji meč u godini završimo na pravi način. Raspoloženje u ekipi je dobro poslije tri uzastopne pobjede u regionalnoj ligi i s tim raspoloženjem i idemo u Laktaše. U ABA ligi, to sam bezbroj puta rekao, ove godine nema lakih rivala, očekuje nas još jedna teška utakmica, pogotovo što ekipi Igokee gori pod nogama. Oni su iz raznih razloga došli u neplaniranu situaciju da se bore za opstanak i njima je svaka utakmica meč lopta za taj opstanak, a nama je svaka utakmica meč lopta da se eventualno dokopamo plej-ofa. Biće izuzetno uzbudljiva utakmica. Vjerujem u kvalitet naše ekipe i vjerujem da smo kvalitet igre podigli na mnogo veći nivo nego što je bio na početku sezone, što mi daje za pravo da budem optimista pred utakmicu u Laktašima", naveo je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Trinaesto kolo, sutra: Igokea - Mornar (20h), nedjelja: Cibona - Cedevita Olimpija (12), Krka - Zadar (18), Partizan - Primorska (21), ponedjeljak: Budućnost - Crvena zvezda (18), Mega - FMP (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije