Košarka

Bakljama gađali kuću direktora Mančestera

Bakljama gađali kuću direktora Mančestera
Foto: N.N. | Bakljama gađali kuću direktora Mančestera

U kasnim večernjim časovima u utorak navijači velikana Mančester junajteda bakljama su gađali kuću izvršnog direktora Eda Vudvorda.

Orila se i pesma "Ed Vudvord će umrijeti". Srećom, niko iz porodice Vudvord nije u tom trenutku bio u objektu, niti ima povređenih u napadu, koji se - iako je za osudu - u neku ruku mogao očekivati, pošto je nezadovoljstvo pristalica Crvenih đavola sve veće zbog loših rezultata poslednjih godina. 

Za vrijeme utakmica sa Barnlijem u Premijer ligi i Tranmerom u FA kupu, sa tribina mogla se takođe čuti morbidna pjesma navijača na račun čelnika kluba. U nedjelju, tokom gostovanja na Prenton parku, iz grla Mančesterovih pristalica moglo se čuti: "Volimo Junajted, mrzimo Glejzerove", "Hoćemo da se vrati pravi Junajted", „Svako od nas mrzi j... Glejzerove", "Odj... Vudvord"...

I onda ovo od sinoć. Između 20 i 30 momaka okomilo se na direktora, što je izazvali hitnu reakciju Mančester junajteda:

"Znamo da će se fudbalski svijet ujediniti s nama dok radimo sa mančesterskom policijom da identifikujemo počinioce nepravednog zločina. Svako ko bude proglašen krivim za ovaj događaj dobiće doživotnu zabranu kluba, možda bude i krivično gonjen. Navijači koji iskazuju svoje mišljenje su jedno, a ljudi koji pokušavaju da nanesu štetu i tako ugroze nečiji život su drugo. Za ovo nema opravdanja".

Kuvalo je posljednjih godina u odnosu direktora i navijača Crvenih đavola, a sukob je sinoć eskalirao. Dugo tinja nezadovoljstvo radom porodice Glejzer i njihovim odluka, ponajviše kad je rukovodeći kadar u pitanju, dok fanovi za loše rezultate najviše krive Vudvorda, glavnog tvorca transfer politike. Junajted se u ovom trenutku nalazi na petoj poziciji u Premijer ligi, a najveći rival Liverpul, kao lider prvenstva, ima 33 boda prednosti i utakmicu manje (večeras sa Vest Hemom u Londonu).

S druge strane, večeras se u Mančesteru igra revanš meč polufinala Liga kupa, protivnik Crvenim đavolima biće Mančester Siti. U prvom duelu na Old Trafordu Građani su slavili sa 3:1.

(Mozzart sport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije