Košarka

Baksi izborili majstoricu

Baksi izborili majstoricu
Foto: Tanjug/AP | Baksi izborili majstoricu

Košarkaši Milvoki Baksa pobijedili su Bruklin Netse u šestom meču polufinala Istočne konferencije NBA lige rezultatom 104:98 i tako ovaj duel odveli u odlučujući sedmi meč.

Milvoki je od prve minute pokazao veću želju za pobjedom i već na samom startu uspjeli su doći do dvocifrene prednosti (15:5).

Prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 26:19, što je prednost koju su čuvali sve vrijeme u drugoj dionici i na kraju su na poluvrijeme otišli s vođstvom od 11 poena. Bilo je 59:48.

Tek na trenutke u trećoj četvrtini Bruklin se vraćao u meč i davao "znake života", ali da pitanje pobjednika neće doći u pitanje bilo je jasno već na početku posljednje dionice i to kada su se gosti vratili u meč i smanjili na pet razlike (82:77), nakon čega Milvoki pravi seriju od 14:0 i tako otklanja sve sumnje oko pobjednika.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Midlton koji je ubacio 38 poena uz 10 skokova i pet asistencija, dok se u timu Bruklina istakao Durent s ubačenih 32 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Naredni i ujedno odlučujući meč ovih timova igra se u noći sa subote na nedjelju, a domaćin će biti ekipa Bruklina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije