Košarka

Banjalučani žele da reaktiviraju KK Borac

Banjalučani žele da reaktiviraju KK Borac
Banjalučani žele da reaktiviraju KK Borac

Košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba Borac vratili su publiku na tribine dvorane "Borik", izborili ostanak u Prvoj ligi RS, a navijače ovog banjalučkog kluba mogla bi da obraduje i činjenica da bi mogao da bude reaktiviran KK Borac, onaj Borac iz 1947. godine.

"Želja Uprave kluba je da se reaktivira stari klub Borac, koji je značajan za sport grada Banjaluka i klub koji bi ove godine proslavio 70 godina postojanja. Radićemo na tome, a vidjećemo da li ćemo uspjeti", rekao je Nenad Ignjatić, predsjednik OKK Borac.

Iz tog starog, slavnog Borca formiran je SKK Banjalučka pivara, koji je imao drugi tim pod nazivom Nektar. Nektar je preimenovan u Borac Banjaluka, a tada je napravljen i drugi tim tog kluba OKK Borac. Do promjena je uglavnom dolazilo zbog novčanih dugovanja, a da li ćemo ponovo imati KK Borac ostaje da se vidi.

Do tada OKK Borac radi punom parom i bori se da napreduje. Ignjatić kaže da je prvenstveni cilj da se klub finansijski konsoliduje, jer bez finansija ne može da napravi korak naprijed.

"Za korak naprijed nam je potreban i bolji tim, ali tim čiju bi okosnicu činili igrači sa našeg područja. Nastavićemo afirmaciju domaćih igrača, želja je da ih bude što više iz naše škole, škole Borca i Šampion Alfoma, koji su se fuzionisali", rekao je Ignjatić, dodajući da je vraćanje publike na tribine jedan od najvećih pluseva ove sezone.

Mladi košarkaši su ove sezone uz brojne probleme uspjeli da ostvare jedan od ciljeva, a to je ostanak u Prvoj ligi RS. Takmičenje su završili na devetoj poziciji sa 12 pobjeda i 14 poraza, a u posljednjem kolu su savladali Teslić rezultatom 102:55.

"Samo smo tu posljednju utakmicu kompletni odigrali. Uvijek nam je zbog bolesti ili povreda nedostajao jedan ili dva igrača, što je za naš mladi i neiskusni tim mnogo. Takođe, u odnosu na prošlu sezonu smo ostvarili napredak na tabeli, a treba uzeti u obzir da je razlika između petoplasiranog i desetoplasiranog tri boda, tako da smo zadovoljni kad se sve činjenice uzmu u obzir", rekao je trener Bojan Božić i istakao:

"Pohvalio bih sve igrače. Nikad ne izdvajam nikoga pa ne bih ni sada, ali sve bih ih pohvalio za zalaganje i igre. Hvala i publici, koja je bila naš vjetar u leđa, i pozivam navijače da nas podrže i sljedeće sezone".

Plej-of počinje za vikend

Plej-of Prve lige RS i borba za titulu počinje za vikend. U jednom polufinalu sastaće se Radnik BN basket i Sokolac, a u drugom Sutjeska - Prijedor. Serija se igra na dvije dobijene utakmice, termin drugih susreta je 13. ili 14. maj, a eventualni treći mečevi bili bi igrani 16. ili 17. maja. Iza pomenute četvorke nakon 26. kola plasirali su se Rogatica, Student, Slavija 1996, Varda HE, Borac, Heo, te klubovi koji su ispali u Drugu ligu RS Rudar 2015, Kozara, Bratunac i Teslić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije