Košarka

Banjalučanka obilježila košarkašku sezonu

Banjalučanka obilježila košarkašku sezonu
Foto: N.N. | Banjalučanka obilježila košarkašku sezonu

Košarkašici banjalučkih Orlova Dragani Domuzin ove sezone uspjelo je nešto što se graniči s nerealnim, posebno kada su u pitanju kolektivni sportovi. Nevjerovatna osamnaestogodišnja Banjalučanka u ovoj sezoni osvojila je, vjerovali ili ne, sedam klupskih medalja, što je vjerovatno jedan od najvećih podviga viđenih u novijoj eri kolektivnih sportova u BiH.

Jedna od najtalentovanijih košarkašica u BiH, ali i šire sezonu iz snova krunisala je pretekle nedjelje u sarajevskoj "Skenderiji". Naime, juniorke Orlova su na finalnom tuniru Lige mladih osvojile titulu prvaka BiH, a Domuzinova je u dva susreta imala spektakularne nastupe. Prvo je protiv Leotara u trijumfu "orlica" ubacila 29 poena uz 15 skokova i 10 asistencija, a onda u meču za titulu protiv Mladog Krajišnika otišla korak dalje, te uspisala još jedan nevjerovatni tripl-dabl. Orlovi su slavili nakon dva produžetaka 84:81, a košarkaši dragulj iz Banjaluke je za 50 minuta (igrala bez odmora) igre ugradio 50 poena, 15 skokova i 11 asistencija.

"Ponosno mogu da kažem da imam iza sebe jednu veoma dobru sezonu. Zadovoljna sam svime što smo moja ekipa i ja uradili. Od početka sezone imali smo jasne ciljeve, išli smo korak po korak i na kraju smo ostvarili sve kako smo zamislili. Naravno, veliku zahvalnost dugujem svojim trenerima i saigračicama. Još mogu da kažem da nećemo stati na ovome, izborile smo plasman u WABA ligu i potrudićemo se da ovakvi uspjesi budu čak i bolji naredne sezone", izjavila je Domuzinova, koja je zlatom s juniorkama konačno zaključila sezonu, u kojoj je još osvojila medalje u sljedećim takmičenjima: Prva liga RS (s ekipom Orlovi 2 - zlato), Kup RS (seniorke - zlato), juniorsko PKO Banjaluka (zlato), juniorsko prvenstvo RS (bronza) te prvenstvo i Kup BiH u seniorskoj konkurenciji (srebro).

Supertalentovanoj košarkašici nije strano da postiže veliki broj poena. U kratkoj, ali već bogatoj karijeri može se pohvaliti brojkom od 53 poena na prvenstvenim utakmicama, a nerijetko je brojala i preko 40 koševa po meču. Inače, u Sarajevu su odigrane završnice Lige mladih i u preostale četiri kategorije. Titulama su se okitili juniori i pioniri Sparsa, kadeti Student Igokee te kadetkinje Banovića.

Zavjesa na košarkašku sezonu u BiH biće spuštena u četvrtak, kada je na programu majstorica košarkaša Širokog i Sparsa. Širokoriježani su ostali u igri za titulu prvaka BiH nakon što su uzvratili Sparsima napravivši brejk u "Grbavici" (75:59).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije