Košarka

Barsi važan trijumf nad CSKA

Barsi važan trijumf nad CSKA
Foto: Screenshot | Barsi važan trijumf nad CSKA

Košarkaši Barselone pobijedili su moskovski CSKA u 16. kolu Evrolige sa 85:72 u Palati Blaugrana.

Ekipi CSKA nije pomogao ni raspoloženi Nando De Kolo koji je upisao 23 poena jer je on uz Hajnsa (10) bio jedini dvocifreni u ruskoj ekipi, dok su u Barsi to bila petorica igrača.

Barsu su do pobjede predvodili Peteri Koponen sa 13, Tomas Ertel sa 12, Pjer Oriola je ubacio 11, a Huan Karlos Navaro i Adam Hanga su dodali po deset.

Barselona je odmah pokazala "zube" najboljoj evroligaškoj ekipi ove sezone i već poslije nekoliko minuta imala prednost od osam poena, da bi u prvoj četvrtini došla i do +10 na 19:9. 

CSKA se tada malo konsolidovao ali je Barselona drugu četvrtinu započela kao i prvu i vrlo brzo stigla do +16 (40:24). 

Uslijedio je pad poslije koji nisu uspjeli da uspore ni otvorenim šutevima u pojedinim situacijama i već do poluvremena je djelovalo da je psihološka prednost na strani Rusa. 

CSKA je u nastavku prišao i na samo tri poena zaostatka kod 53:50, ali je ekipa Sita Alonsa odgovorila na pravi način i do kraja treće dionice vratila dvocifrenu prednost. 

Tokom četvrte četvrtine je svoj kapital uvećavala, pa timu CSKA nije pomogla mini-serija u finišu da izbjegne tek četvrti poraz ove sezone. Barselona je skinuvši "skalp Armejcima" došla do šestog trijumfa.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije