Košarka

Batler ukrao šou u Bostonu, Majami izborio majstoricu u finalu Istoka

Batler ukrao šou u Bostonu, Majami izborio majstoricu u finalu Istoka
Foto: Tanjug/AP | Batler ukrao šou u Bostonu, Majami izborio majstoricu u finalu Istoka

Košarkaši Majamija imaće priliku da se na svom terenu domognu finala NBA lige, pošto su se brejkom u Bostonu 111:103 izborili za majstoricu u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. Džimi Batler odigrao maestralan meč i pokvario planove Keltima.

Spremali su navijači Bostona veliko slavlje u "Ti-Di gardenu", ali je Batler predvodio košarkaše Hita do novog brejka u seriji i pobjede kojom je obezbijeđen sedmi meč u seriji.

Gosti su vodili od početka meča, u većem dijelu susreta kontrolisali rezultat i došli do zaslužene pobjede nad Keltima koji su nastavili da pružaju promjenljive partije u plej-ofu.

Majami je prvu četvrtinu rešio u svoju korist 29:22, da bi domaći tim do poliuvremena smanjio prednost ekipe Erika Spolstre na 48:46, pa je bilo jasno da nas do kraja očekuje još jedan neizvjestan duel dvije sjajne ekipe.

Maksimalna prednost Majamija iznosila je 12 poena, sredinom treće dionice, ali je Boston zahvaljujući Tejtumu i Vajtu uspio da uhvati priključak, a onda i povede sredinom posljednje dionice 97:94.

Međutim, razigrani Batler je uz pomoć Laurija, ali i odlične epizodne role Maksa Strusa, odbio napad Kelta i doneo novu prednost gostima, koju nisu ispustili do kraja meča.

Batler je meč završio sa 47 postignutih poena, uz devet skokova i osam asistencija dok je Lauri dodao 18 poena, uz 10 asistencija.

U ekipi Bostona Džejson Tejtum je ubacio 30 poena, Derik Vajt dodao je 22, a Džejlen Braun 20.

Odlučujući sedmi meč za plasman u veliko NBA finale igra se se u noći između nedjelje i ponedjeljka, a domaćin je ekipa Majamija.

U finale se već plasirala ekipa Golden Stejta i čeka protivnika u seriji koja počinje u četvrtak.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije