Košarka

Bećiragić: Nedostajao nam je šut za tri poena

Bećiragić: Nedostajao nam je šut za tri poena
Foto: Anadolija | Bećiragić: Nedostajao nam je šut za tri poena

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u dvorani “Mejdan“ od Francuske rezultatom 64:74.

Utakmica je odigrana u okviru 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a nakon susreta obratio se i selektor Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić, prenosi Anadolija. 

"Mi smo se na sastanku pripremali za četiri stvari, a jedan od toga je bila kontrola skoka iz razloga jer je naše glavno oružje kontranapad. Koliko god smo igrali dobro odbranu tih deset skokova više su im dali šansu da postignu poene iz drugog napada. Nije bilo nimalo lako, jer smo slabiji fizički i niži od njih. Znali smo da je to naša mana i oni su to iskoristili. Potrošili su nam energiju, uveli nas u faule i uspjeli su u tome. Ono što nisam večeras kalkulirao mislio sam da ćemo u ovakvoj atmosferi bolje šutirati za tri poena. Trebala nam je trojka da podignemo publiku. Upravo naš nedostatak je šut za tri poena", rekao je Bećiragić.

Istakao je kako nije zahvalno govoriti o suđenju te da treba pogledati snimak utakmice. Reprezentativac Amar Gegić smatra da je Francuska pobijedila, ali da nije nadigrala Bosnu i Hercegovinu.

"Mislim da smo dosta toga iskoristili što smo se dogovarali. Uz jednu otvorenu trojku da smo pogodili i uz naše navijače mislim da bi došli do pobjede. Francuska nije pokazala da je timski kvalitetnija, ali individualno nije. Čestitam im na pobjedi, ali i mi smo pokazali kvalitet i zajedništvo", rekao je Gegić.

Selektor Francuske Vincent Collet bio je zadovoljan zbog pobjede svog tima.

"Znali smo prije utakmice koliko će biti teška, razgovarali smo s igračima, znali smo kakva će biti atmosfera. Prije godinu i po smo igrali u Sarajevu i znali smo šta nas čeka, ali danas smo bolje igrali. Dobro smo koristili svoje snage i slabosti, ali nismo baš isti tim kakav smo bili prije godinu i po. U stanju smo da igramo vrhunsku odbranu, a uspijevali smo puno bolje pronalaziti otvorene šuteve nego ranije. To je bio ključ utakmice. 

Najbolji igrač reprezentacije BiH Džanan Musa, on je sjajan igrač, ali večeras smo mu napravili puno problema. Moji igrači su ga markirali jako dobro. U drugom poluvremenu smo počeli dobro, mnogo bolje smo pronalazili slobodne šutere nego u prvom poluvremenu. Možda smo u posljednjoj četvrtini mogli spriječiti povratak BiH, imali smo jedan loš momenat, imali smo jednu rotaciju koja nije dobro prošla, ali srećom smo zadržali hladne glave i uspjeli smo", kazao je Collet.

Kvalifikacije u grupi E nastavljaju se u novembru ove godine, a pored Bosne i Hercegovine i Francuske takmiče se reprezentacije Hrvatske i Kipra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije