Košarka

Beogradski list upozorava Zvezdu na moguću krađu u Evroligi

Beogradski list upozorava Zvezdu na moguću krađu u Evroligi
Beogradski list upozorava Zvezdu na moguću krađu u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 sati igraju najvažniji meč u Evroligi ove sezone.

Ukoliko savladaju tursku Darušafaku biće učesnici top 8 faze, ukoliko ne završili su sa Evropom ove sezone. 

Međutim, u beogradskim medijima već su počeli da pišu o mogućoj krađi.

Tako "Alo!" piše da je sudijska trojka "ljubitelj" turskih timova, te da je kompanija "Doguš" čija je Darušafaka, sponzor elitnog takmičenja.

"Na čelu sudijske trojke u Istanbulu je Perez Perez. Čovek koji je odranije poznat po blagonaklonom odnosu prema turskim klubovima. Prošle sezone, ovaj Španac je žestoko oštetio Zvezdu na meču protiv Anadolu Efesa u Istanbulu. Crveno-beli su poraženi sa 85:84 košem Darija Šarića dva sekunda pre kraja, ali gnev je izazvala odluka da ne dosude očigledan faul nad Maikom Cirbesom u poslednjem napadu. Na toj utakmici Zvezda je imala prednost od 15 poena. Slučajno ili ne, nešto slično se desilo i na ovogodišnjem otvaranju Evrolige. U Beogradu, Radonjićev tim je imao ubedljivih 46:30, ali na kraju je poražen. Šta mislite, ko je bio na čelu sudijske trojke? Pogađate - Migel Perez Perez", piše "Alo!" u tekstu u kojem je naslovna fotografija sudijske trojke sa licima prekrivenim fantomkama, aludirajući na krađu.

List podsjeća da je prvi koji je "ukazao na čudnu vezu ovog Španca i klubova iz Turske" bio Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana, danas strateg Limoža, a odskora i selektor Bosne i Hercegovine.

"Pre četiri godine crno-beli su poraženi od, gle čuda, turskog Fenerbahčea, a Dule je u svom stilu tada rekao: 'Ovaj Migel Perez je lopov! Oni što ga delegiraju su još gori od njega. Taj čovek nema veze sa košarkom. O njima ne sme ništa da se priča. Sudije su postale važnije i od trenera i od igrača. Fenerbahčeu nije potrebna pomoć sudija'", podsjeća list.

Kada je riječ o drugom sudiji, Letoncu Oleg Latiševs, "Alo!" podsjeća da je on bio arbitar na meču u polufinalu EP u kojem je Srbija poražena od Litvanije.

Navodi se da je tada "paljbu" po sudiji osu selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

"Idemo dalje. Drugi arbitar na večerašnjem meču biće Letonac Oleg Latiševs. Njega je direktno napao selektor Srbije Aleksandar Đorđević. Letonac je bio arbitar u polufinalu EP, kada je Litvanija pobedila Srbiju", stoji u tekstu, a potom se navodi izjava Đorđevića:

"Ne znam kako da objasnim izbor španskog i letonskog sudije u polufinalu, a dan ranije se znalo da je Španija u finalu. Neke stvari su bile očigledne, dobili smo i potvrdu sudijske organizacije i njihovih supervizora, da čovek ostane 'otvorenih usta' i ne shvata zašto se sportistima oduzima šansa da se bore za pobedu. To može samo da bude veći podstrek za nas, da moramo još bolje i jače svi mi, počevši od mene", rekao je tada Đorđević.

"A onda stižemo i do trećeg člana ekipe koje se 'delije' više plaše od samih košarkaša Darušafake! Reč je o Izraelcu Sefiju Šemešu. Ove sezone on nije sudio ni Zvezdi ni Darušafaki u Evroligi. Mnogi su se zapitali kako je moguće da bude delegiran baš za odlučujući meč tima koji vodi čovek koji ima državljanstovo ove države - David Blat!", dodaje beogradski list i za kraj zaključuje, da bi Zvezda večeras mogla da ima tri igrača manje na terenu.

"Ali na muci se poznaju junaci... Navijačka crveno-bela armija bez obzira na ishod večerašnjeg meča mora da bude ponosna na do sada ostvarene pobede ove sezone u Evroligi", zaključuje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije