Košarka

Bh. juniorke bez plasmana u četvrtfinale, težak poraz od Španije

Bh. juniorke bez plasmana u četvrtfinale, težak poraz od Španije
Foto: KS BiH | Bh. juniorke bez plasmana u četvrtfinale, težak poraz od Španije

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina, koje se održava u Sarajevu.

Mlade bh. košarkašice su u susretu osmine finala u dvorani Skenderija pretrpjele ubjedljiv poraz od Španije sa 109:36 (33:12, 28:16, 23:4, 25:4).

Susret je protekao u potpunoj dominaciji španskih reprezentativki koje su opravdale ulogu favorita i bez problema prošle među osam najboljih ekipa na prvenstvu. Od početka su nametnule visok presing ne dozvoljavajući domaćim igračicama da razviju igru. To je rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti bh. tima, što su koristile Špankinje i iz kontranapada postizale lagane poene te već nakon prvih nekoliko minuta stekle ogromnu rezultatsku prednost.

Špankinje nisu odustajale od svoje igre svih 40 minuta, pa su bh. košarkašice u drugom poluvremenu uspjele postići samo osam poena.

U reprezentaciji Španije sve igračice upisale su se u listu strijelaca, a najefikasnije su bile Helena Puejo Melhor s 18 i Rakel Karera Kvintana sa 14 poena. 

Ksenija Mitrić sa devet i Marija Kešeljević s osam poena bile su najefikasnije u bh. timu, koji će u nastavku takmičenja igrati za plasman od devetog do 16. mjesta. Naredni protivnik izabranicama selektora Slaviše Ožegovića bit će poražena ekipa iz duela Italije i Bjelorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije