Košarka

Pratite nas na Google news

Bh. košarkašica Tamara Kapor: Važem ponude i čekam najbolju

Bh. košarkašica Tamara Kapor: Važem ponude i čekam najbolju
Foto: Screenshot Facebook | Bh. košarkašica Tamara Kapor: Važem ponude i čekam najbolju
Edin Spržo

Tamara Kapor (28), seniorska reprezentativka BiH, u rodnom Trebinju važe ponude za nastavak karijere. Sjajna Trebinjka nakon sezone u Španiji u kontaktu je sa nekoliko košarkaških klubova, ali još nije odlučila čije će boje braniti naredne sezone.

Kaporova već skoro četiri mjeseca boravi u rodnom gradu u društvu svojih najbližih. Bila je u samoizolaciji, trenirala koliko je mogla i sada jedva čeka da se vrati u dvoranu i počne raditi ono što najbolje zna. Sredinom marta zbog virusa korona napustila je Španiju i ekipu Ferola, u kojoj je odigrala vrlo dobru sezonu. S obzirom na to da situacija sa kovidom 19 ne jenjava, bh. košarkašica u ovom trenutku još ne zna u kojem klubu će nastaviti sezonu.

"Zasad nema ništa konkretno. Istina, sa nekoliko klubova iz regiona i WABA lige sam kontaktirala, ali nisam sigurna da li ću ostati na ovim našim prostorima ili ići vani. Iskreno, mnogo će zavisiti od situacije sa ovim virusom. Malo je i teže sada otići negdje vani, manji su budžeti, u region se nešto i dešava, klubovi žele da oforme ekipe, ali vidjećemo, ima još vremena", kaže za "Nezavisne" dugogodišnja reprezentativka BiH.

Naša sagovornica ističe da je, osim klubova iz regiona, imala i poziv da se vrati u ekipu Ferola, u kojoj je prošle sezone prosječno bilježila preko sedam poena po susretu.

"Imala sam ugovor do kraja sezone. Zvali su me da se vratim. Ipak, kao i svi klubovi, i Ferol će imati prilično smanjen budžet za narednu sezonu, pa nisam sigurna koliko mogu ispuniti uslove kao i minule sezone. Moram reći da mi je u Španiji bilo lijepo, imala sam dobru minutažu, ali na kraju zbog ove cijele situacije nismo uspjeli da izborimo plasman u elitni rang. Pri prekidu sezone bile smo druge na tabeli", rekla je Kaporova.

Gdje god je igrala, Tamara je ostavila dubok trag, sve je počelo u Trebinju, a uspješnu karijeru gradila je u ekipama Mladi Krajišnik, Radivoj Korać, Čelik i Budućnost. Osvajačica regionalne lige (Radivoj Korać, Budućnost) jedan je od najvažnijih kotača u igri reprezentacije BiH. "Zmajice" su fenomenalno, sa dvije pobjede otvorile kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine, a veliki doprinos u trijumfima nad Rusijom (10 poena) i Švajcarskom (12) dala je trofejna košarkašica iz Trebinja.

"Stvarno me raduje ovo što se dešava sa reprezentacijom. Počele smo sa dvije pobjede, posebno je ona nad Rusijom bila impresivna. Ukoliko bude sve išlo kako treba, nema sumnje da idemo na Eurobasket. Iskreno, jedva čekam novembar, nadam se da će ova situacija sa koronom biti bolja i da ćemo se sastati i nastaviti gdje smo stale. Imamo veliku šansu koju nećemo ispustiti", zaključila je Kaporova, koja je dodala da je tokom ove pandemije virusa korona u stalnom kontaktu sa ostalim "zmajicama", a najviše se druži sa još jednom Trebinjkom Miljanom Džombetom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije