Košarka

BiH kvalifikacije za Eurobasket nastavlja gostovanjem u Crnoj Gori

BiH kvalifikacije za Eurobasket nastavlja gostovanjem u Crnoj Gori
Foto: N.N. | BiH kvalifikacije za Eurobasket nastavlja gostovanjem u Crnoj Gori

Nakon velikog trijumfa nad Slovačkom (79:67), košarkašice BiH večeras igraju susret 2. kola kvalifikacija za Eurobasket protiv Crne Gore, a eventualnim trijumfom protiv direktnog konkurenta za jednu od prve dvije pozicije napravile bi veliki korak ka plasmanu na EP, prvom nakon 1999. godine.

Bh. košarkašice su na gostovanje otputovale u vedrom i dobrom raspoloženju. Subotnja pobjeda u "Skenderiji" podigla je "zmajicama" dodatno samopouzdanje pred duel sa Crnogorkama, koje su takođe startovale pobjedom nad Islandom (84:62). U bh. taboru su svjesni da ih čeka vrlo kvalitetan protivnik, koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih košarkašica. Prije svih tu je Jelena Dubljević, koja je proglašena za MVP igračicu prvog kola. Protiv Islanda je ubacila 30 poena.

"Domaći teren je uvijek prednost u ženskoj košarci i mislim da će malo veći pritisak biti na nama nego na njima. Čeka nas teška utakmica. Crnogorke u svojim redovima imaju puno igračica koje igraju čak i u WNBA ligi", izjavila je reprezentativka BiH Irena Vrančić.

Prije početka kvalifikacija selektor Goran Lojo je izjavio da bi ga zadovoljila jedna pobjedu iz prva dva kola.

"Na megdan Crnoj Gori idemo rasterećeni i nećemo imati preveliki pritisak, što bi moglo biti dobro za nas. Ako utakmici pristupimo onako kako treba, maksimalno angažovano, imamo se čemu nadati", najavio je Lojo.

Košarkašica Milica Deura optimista je uoči utakmice.

"Crna Gora je, po meni, kvalitetnija od Slovačke. Idemo da damo maksimum i da pokušamo pobijediti. Atmosfera kod nas nikad nije bila problem, ali svakako da ju je pobjeda dodatno popravila. Sada smo same sebi dokazale da možemo. Vjerujem da možemo pobijediti", istakla je Deura, koja je bila prvo ime susreta protiv Slovačke.

Ubacila je 27 poena, te tako bila izabrana u idealnu petorku prvog kola kvalifikacija.

Susret Crna Gora - BiH igra se večeras od 19 sati u dvorani kompleksa "Verde" u Donjoj Gorici. U drugom susretu Grupe A sastaju se Slovačka - Island. Plasman na EP će obezbijediti pobjednici svih osam grupa, te šest najboljih drugoplasiranih selekcija.

Tabela

1. Crna Gora 1     1     0     84:62     2

2. BiH   1     1     0     79:67     2

3. Slovačka  1     0     1     67:79     0

4. Island       1     0     1     62:84     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije