Košarka

Bjelica: Dokazaću da sam više od trojkaša

Bjelica: Dokazaću da sam više od trojkaša
Foto: N.N. | Bjelica: Dokazaću da sam više od trojkaša

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica očekuje drugačiju ulogu u Sakramentu u odnosu na Minesotu gdje će dokazati da posjeduje dosta kvaliteta.

Bjelica je ovog ljeta stigao u Kaliforniju, iako je bio prelomio da napusti NBA i vrati se u Evropu.

"Sjajan grad, sjajno vreme, sjajna organizacija. Jedva čekam da počne sezona. Vlade mi je pomogao da promenim mišljenje. Tražio sam višegodišnji ugovor. On me ubedio, uz Peđu (Stojakovića), da je ovo najbolje za moju karijeru i porodicu. I drago mi je što sam ovde", rekao je Bjelica.

Poslije decenije i po u Sakramentu će među nosiocima igre opet biti dvojica srpskih košarkaša jer se Bjelica pridružio Bogdanu Bogdanoviću.

Američki mediji su se odmah sjetili početka ovog vijeka kada su Peđa Stojaković i Vlade Divac predvodili najuspješniju generaciju Kingsa.

"Svi smo iz u našoj zemlji gledali,, posebno kada su igrali finale (Zapada) sa Lejkersima. Ostvario mi se san, opet sam sa Bogdanom s kojim sam igrao u Turskoj. Tu su i Vlade i Peđa. Srećan sam zbog ovoga".

Bjelica će u Kingsima nositi broj 88, dok je "njegova" osmica kod Bogdanovića.

"Imali smo "problem" jer sam uvek nosio broj osam, ali moramo da pišemo zahtev da bismo dobili broj koji želimo, a kasnili smo pa sam izabrao 88. Kao u prvoj sezoni u Minesoti. Ali ću ga uzeti sledeće godine. Biću brži", našalio se Beli.

Srpski košarkaš se u NBA istakao kao odličan trojkaš, ali obećava da će u Kingsima dokazati da je više od toga.

"Znam da svi misle da sam "streč" četvorka i da pre svega znam da šutiram. Ali sam ja košarkaš. Znam da šutiram, ali i da radim druge stvari. Ne mogu da kažem da nisam dobio dovoljno šanse u Minesoti, prihvatio sam svoju ulogu tamo. Nadam se da ću ovde imati drugačiju ulogu i pokazati da sam više od trojkaša. Volim da šutiram, ali i da spustim loptu, šta god je potrebno da pobedimo. To je najvažnija stvar, posebno sa ovaj tim i grad, čuo sam da su navijači među najboljima u ligi. Da im je košarka sve".

Nova NBA sezona počinje 16. oktobra.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije