Košarka

Bjelica: Ne mogu da dočekam da zaigram ponovo za Srbiju

Bjelica: Ne mogu da dočekam da zaigram ponovo za Srbiju
Foto: N.N. | Bjelica: Ne mogu da dočekam da zaigram ponovo za Srbiju

Nemanja Bjelica, košarkaš Minesote Timbervulvs, rekao je da ne može da dočeka da ponovo obuče dres rerpezentacije Srbije i da bi to moglo da bude uskoro.

"Igranje za nacionalni tim veoma je važno i zaista uživam u tome. Voleo bih da pomognem saigračima ovog leta da pobedi i da prođe u drugu rundu kvalifikacija", rekao je Bjelica za zvaničan sajt FIBA.

Bjelica je morao da propusti prethodna dva okupljanja (OI 2016, SP 2017) zbog povrede i očigledno se uželio nacionalnog tima.

"Imamo još dva meča, prvi je na gostovanju protiv Gruzije (29. jun), dok se u poslednjem meču sastajemo sa Nemačkom drugog jula pred domaćom publikom. Ta utakmica (s Nemačkom) mogla bi da bude odlučujuća i to je kao neko finale ove prve runde", kazao je Beli.

Nemanja iza sebe ima najbolju sezonu u NBA, pošto je odigrao 67 mečeva, 21 je startovao, a prosječno bilježio je 6,8 poena i 4,1 skokova, uz 1,3 asistenciju i 0,7 ukradenih lopti.

Bjelica kaže da vjeruje u pobjedu nad Njemačkom.

"Pobedićemo, imaćemo veliku podršku s tribina tokom celog meča. Naša publika voli košarku i nacionalni tim, tako da je svaki meč pred njima posebno iskustvo. Volim da igram pred njima i ne mogu da dočekam da ponovo to uradim. Biti podržan od više hiljada navijača je poseban osećaj i ta ujedinjenost oko reprezentacije daje nam dodatnu energiju", zaključio je Nemanja.

Kvalifikacije za SP, grupa G:

1. Njemačka 4 0

2. Srbija 3 1

3. Gruzija 1 3

4. Austrija 0 4

Raspored:

29.6 Gruzija – Srbija

2.7. Srbija – Njemačka

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije