Košarka

Bjelica odličan u pobjedi Minesote, Bogdanovi Kingsi deklasirani

Bjelica odličan u pobjedi Minesote, Bogdanovi Kingsi deklasirani
Foto: Tanjug | Bjelica odličan u pobjedi Minesote, Bogdanovi Kingsi deklasirani

U derbiju začelja Atlanta Houksi ubjedljivo su savladali Sakramento Kingse 126:80, za koje je igrao i Bogdan Bogdanović. Dragić odličan u porazu Majamija, Porzingis vodio Nikse do preokreta.

Kraljevi iz glavnog grada Kalifornije nekako su se još držali rezultatski u prvoj četvrtini, ali onda u drugoj je uslijedio potop. Čak 40 primljenih poena i svega 19 datih u drugih 12 minuta donijeli su im deficit za domaćinom od 29 poena. Ni u drugom poluvremenu nisu mogli gosti da, makar ublaže nivo samouništenja, a u 41. minutu bilo je i +40 za Atlantu (105:65). Na kraju je razlika iznosila krajnjih 46 poena.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović utopio se u sivilo Sakramenta, u kojem su samo dvojica bili dvocifreni Zek Rendolf sa 16 i Džordž Hil sa 12 poena. Bivši bek Fenerbahčea i Partizana za 22 minuta postigao je sedam poena, uz šut iz igre 3/9, a za tri poena 1/4 i imao je još dva skoka. Na drugoj strani Briljirali su Divejn Dedmon sa dabl dabl učinkom od 20 poena i 14 skokova, kao i Denis Šroder sa 21 poenom i osam asistencija.

U derbiju Istoka Vašington je savladao Majami 102:93, za koje je Goran Dragić postigao 21 poen. Njujork Niksi su sjajnom igrom u drugom poluvremenu preokrenuli poslije zaostatka od 10 poena na poluvremenu i na kraju slavili u Medison Skver Gardenu protiv Juta Džeza 106:101 uz 22 poena Kristapsa Porzingisa, osam skokova i po dvije asistencije i blokade.

U derbiju Zapada Minesota Timbervulvsi savladali su San Antonio Sparse 98:86, uz fenomenalnu partiju Karla Entonija Taunsa, ali i zapaženu rolu Nemanje Bjelice.

Odlučila je druga četvrtina, koju su Timbervulvsi dobili 39:19. Mamuze od tog udara nisu mogle da se vrate do samog kraja, pa je pobjeda zasluženo pripala ekipi iz Mineapolisa. Tauns je zabilježio učinak od 26 poena i 16 skokova, Džef Tig je postigao 16 a zapažen je bio i reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica sa 11 poena (šut iz igre 5/9, 1/2 za tri), četiri skoka, dvije asistencije i po jednom ukradenom loptom i blokadom za 22 minuta. Na drugoj strani Lamarkus Oldridž je zabilježio dabl dabl od 15 poena i 10 skokova, a po 13 su postigli Pau Gasol i Peti Mils.

Milvoki je u neizvjesnom derbiju divizije Central istočne konferencije savladao Detroit 99:95. Najbolji kod pobjednika bili su Kris Midlton sa 27 poena i osam asistencija, kao i Janis Adetokumbo sa 21 pogotkom, dok su na drugoj strani Detroit predvodili Ejveri Bredli sa 28 poena i Andre Dramond sa 13 poena i 17 skokova. Za domaćina nije igrao Mirza Teletović, a kod gostiju nije u igru ulazio Boban Marjanović.

Indijana Pejsersi su zabilježili, pomalo iznenađujuću pobjedu u Memfisu protiv Grizlisa 116:113. fenomenalnu rolu imao je Daren Kolison sa 30 poena i osam asistencija, Viktor Oladipo postigao je 21, a Bojan Bogdanović 16 poena uz šut iz igre 6/9 (4/6 za tri), tri skoka i asistenciju.Klivlend je poslije dosta muka savladao Hornetse u Šarlotu 115:107, Toronto je bio ubjedljiv u gostima protiv Nju Orleansa 125:116, kao i Oklahoma protiv Čikaga 92:79, uz odličnu partiju u prvoj četvrtini, koju su dobili 27:7!

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije