Košarka

Bjelica režirao veliki preokret Sakramenta

Bjelica režirao veliki preokret Sakramenta
Foto: Tanjug | Bjelica režirao veliki preokret Sakramenta

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Finiks Sanse sa 114:103.

Sjajnu utakmicu za ekipu iz Kalifornije odigrao je Nemanja Bjelica, koji je od svojih 19 poena, čak 14 postigao u posljednjoj četvrtini.

Bjelica je igrao ključnu ulogu u velikom preokretu, s obzirom da su Kingsi u trećoj dionici gubili sa više od 20 poena razlike.

U četvrtoj četvrtini su zaigrali mnogo bolje, a jedan od predvodnika bio je Bjelica koji je skoro sam nadigrao Sanse u ovoj četvrtini, pošto je ubacio 14 poena, a ekipa iz Arizone svega 16.

Bjelica je utakmicu na kraju završio 19 poena (7/17), sedam skokova i jednom asistencijom. Kingsi su na ovom meču ponovo bili bez Bogdana Bogdanovića koji je zbog gripa ostao u prestonici Kalifornije.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Dieron Foks sa 27 poena, četiri skoka i šest asistencija, Badi Hild je dodao 16, Ariza 15, dok je Dedmon imao 12 i 10 skokova.

Na drugoj strani Devin Buker postigao je 34 poena, uz četiri skoka i sedam asistencija, Ejton je ubacio 21, a Ubre 17. Hrvatski košarkaš Dario Šarić meč je završio sa svega pet poena.

Sakramento ima skor 15/23, a Finiks 14/23.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije