Košarka

Bjelica zablistao, Bogdanova partija za zaborav

Bjelica zablistao, Bogdanova partija za zaborav
Foto: N.N. | Bjelica zablistao, Bogdanova partija za zaborav

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Memfis Grizlise na gostovanju, a sjajnu partiju pružio je srpski igrač Nemanja Bjelica.

Kingsi su savladali Grizlise sa 99:96 i zabilježili 25. ovosezonsku pobjedu u 49. meču, te ostavili Memfis na pretposlednjem mjestu Zapada, odmah ispred Finiksa.

U prvom poluvremenu viđena je rezultatska "klackalica" i često smjenjivanje u vođstvo obe ekipe, da bi u trećoj četvrtini bolje zaigrao Sakramento i imao čak i maksimalnih +11.

Memfis je i tokom četvrte dionice gubio dvocifrenom razlikom, ali je uspio da se oporavi i da završnicu učini koliko-toliko neizvesnom. Na 4,3 sekunde do kraja Badi Hild je dao priliku domaćinu promašivši jedno slobodno bacanje, ali Grizlisi nisu uspjeli da upute šut koji bi ih eventualno odveo u produžetak.

Pomenuti Nemanja Bjelica je odigrao izvanredno i na kraju imao 17 poena (4/4 za tri), 11 skokova, dve asistencije i tri blokade. Drugi srpski igrač u redovima Kingsa Bogdan Bogdanović odigrao je poprilično loše i meč završio sa pet poena i jednim skokom, a iz igre šutirao tek 2/9.

Pored Bjelice, za Sakramento su se istakli Hild sa 26 poena i sedam skokova i Dieron Foks sa "ol-araound" partijom od 20 poena, šest skokova i pet asistencija. Marvin Begli imao je 14 poena i devet uhvaćenih lopti.

Najbolji u Memfisu bili su Omri Kaspi sa 18, Majk Konli sa 16, Džamajkal Grin sa 14 i Mark Gasol sa 11 poena. Konli je imao i devet asistencija, a Gasol deset skokova.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije